fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VELIKA BRITANIJA: ‘Zaštitne maske uskoro postaju stvar osobnog izbora. Morat ćemo prihvatiti postojanje covida-19 i nositi se s njime”

Autor: Dnevno.ba

Iako na početku pandemije našla na udaru kritika zbog sporijeg uvođenja karanteni i obveze nošenja zaštitnih maski, Britaniju se sada hvali zbog brzine cijepljenja svog stanovništva protiv covida-19, a prema najavi britanskog ministra Roberta Jenricka, uskoro će i zaštitne maske postati “stvar osobno izbora”, prenosi CNN.

Jenrick je za Sky News izjavio kako ni sam nema osobitu želju nositi masku, te da sumnja da mnogo ljudi uživa u nošenju iste.  U svakom slučaj, zaključio je kako vlasti više neće određivati hoće li netko nositi ili ne zaštitnu masku.

Velika Britanija razmatra ukidanje svih preostalih mjera do 19. srpnja, a i sam ministar zdravstva Sajid Javid rekao je da bi volio ublažiti mjere.”Popuštanje koje je planirano za 19. srpnja za sada nije upitno i moramo iskreno reći ljudima da covid ne možemo eliminirati“,  napisao je Javid u novinskom članku koji je objavljen u nedjelju, 4. srpnja.

On upozorava da će broj slučajeva porasti, odnosno da niti jedan odabrani datum za popuštanje mjera neće biti bez rizika. “Morat ćemo prihvatiti postojanje covida-19 i pronaći načine da s njime nosimo, kao što to činimo s gripom”, istaknuo je Javid koji je naveo problem kojemu smo svjedoci i u Hrvatskoj.  Javid je rekao da su uvedene epidemiološke mjere dovele do šokantnog porasta nasilja u obitelji i negativno utjecale na mentalno zdravlje brojnih pojedinaca. Najavio je da će od 19. srpnja Britanija biti n’anjotvorenija država u Europi’.

Britanska liječnička komora (BMA) od vlade traži da neke epidemiološke u Engleskoj ostanu na snazi i nakon 19. srpnja jer brojke zaraženih rastu. BMA tako traži da se zadrži pravilo obveznog nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima poput vozila javnog prijevoza i trgovina, prenosi Jutarnji.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});