fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Facebook

Međugorje: Nadbiskup Cavalli na Mladifestu pozvao mlade da s oduševljenjem žive današnjicu

Autor: Fena

Međunarodni festival mladih – Mladifest, koji se ove godine održava pod geslom “Evo majke moje i braće moje”, okupio je u Međugorju na desetine tisuća mladih iz cijelog svijeta. Program, koji će krunicom i misom započeti večeras u 18 sati, simultano će se prevoditi na 18 svjetskih jezika.

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Aldo Cavalli rekao je u srijedu na konferenciji za novinare da mladi, ali i odrasli koji ovih dana dolaze u Međugorje, ulaze u mjesto milosti.

– Obilježje ovakvih susreta koji postaju duboki duhovni susreti upravo je to da mladi koji dolaze ovih dana iz cijeloga svijeta trebaju imati sposobnost i unutarnji stav da donesu ovome svijetu kreativnost i životnost. To je cilj međunarodnog susreta mladih i svakog susreta ovdje. Pozivamo mlade da s oduševljenjem žive današnjicu, današnji dan u kojemu je puno toga pozitivnog, iako ima nešto negativnog. Živite današnjicu kršćanski, s Isusom Kristom – poručio je nadbiskup Cavalli.

Dodaje da mladi trebaju razumjeti koja je njihova uloga u ovome svijetu.

– Kada razumiješ koje je tvoje poslanje u ovome svijetu, koji je smisao tvoga života u ovome svijetu, to znači imati s Bogom objektivan i dubok odnos. Trebate ući takvi kakvi jeste u svijet kakav jeste, sa svom svojom snagom, intelektom, sa cijelom svojom voljom. Bog je kreativan, dinamičan i aktivan. Ako u svijetu postanete kreativna i magična osoba, onda nikada nećete živjeti u osrednjosti. Gledajte ovaj svijet i rastite, budite kreativni i imajte volju i želju – poručio je nadbiskup mladima.

Međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić rekao je kako je sve spremno za večerašnje otvaranje 34. Mladifesta.

– Večeras ćemo točno znati koliko će zemalja biti prisutno. Mladifest otvaramo molitvom krunice koju će moliti mladi iz cijeloga svijeta. Zatim slijedi predstavljanje zemalja, kada će mladi hodati sa zastavama, a potom i sveta misa. Uvijek naglašavamo da je ovo međunarodna duhovna obnova za mlade i pozivamo sve mlade da dođu na krunicu, da zajedno mole i da budu povezani sa svim mladima, ali i sa Gospodinom – rekao je župnik.

Kako je pojasnio, organiziran je prijepodnevni i poslijepodnevni program.

– Ujutro je molitva i kateheza, zatim slijede svjedočanstva do podne. Onda odmor do 16 sati kada nastavljamo sa svjedočanstvima. U 18 sati je molitva krunice, u 19 euharistija, a nakon euharistije klanjanje, molitva pred križem, procesija s Gospinim kipom. U svjedočanstvima će sudjelovati brojne zemlje, poput Urugvaja, Italije, Kazahstana, Hrvatske… – rekao je on.

Istaknuo je kako je još kao momak dvije godine pjevao u mješovitom zboru na Mladifestu što je za njega bilo milosno vrijeme.

– Čak sam te druge godine za vrijeme Mladifesta odlučio postati fratar. Već sam nekoliko godina u organizaciji Mladifesta, a ove godine i kao župnik. U toj službi osjetim Božju milost koja djeluje na sve nas. Ovo nije samo jedan događaj koji će se organizirati i proći, nego je to duhovna obnova koja dotiče svakoga tko je u suradnji s Bogom – naveo je župnik Pavičić.

Program Međunarodnog festivala mladih u Međugorju bit će završen misom na Križevcu u nedjelju, 30. srpnja u 5 sati.

Mladifest se od 1989. godine održava redovno, a na njemu sudjeluje više od 50 tisuća mladih i oko 500 svećenika iz cijeloga svijeta.

Sam susret posjetiteljima nudi duhovni odmor uz molitvu, različita svjedočanstva, procesiju, molitvu krunice, svete mise, pjesme, klanjanje, koncerte, plesove i nastupe zbora i orkestra sastavljenog, kako od domaćih, tako i od stranih glazbenika.

Autor: Fena
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});