fbpx
Duje Klarić/Cropix

Prije četiri godine napustio nas je velikan hrvatske glazbe, umjetnik bez premca – Oliver Dragojević

Autor: Dnevno.ba

Velikan hrvatske glazbe, umjetnik i glazbenik bez premca s čijim su pjesmama odrastale generacije i generacije, napustio nas je na današnji dan prije točno četiri godine. Oliver Dragojević. Ime koje, kada se spomene u svijetu glazbe, gotovo da i ne postoji kutak svijeta u kojem netko za njega nije čuo. Stari morski vuk, kako ga od milja i danas zovu, preminuo je 29. srpnja 2018. godine od raka pluća u bolnici u Splitu.

Brojni njegovi kolege glazbenici, sportaši i nebrojena publika oprostila se tada od njega preko društvenih mreža. Dva dana nakon smrti desetci tisuća ljudi na splitskoj rivi ispratili su Olivera na katamaran za rodnu mu Vela Luku, a istoga je dana u prijepodnevnim satima pred punim splitskim Hrvatskim narodnim kazalištem održana svečana komemoracija, kojoj je, između ostaloga, nazočio i državni vrh Republike Hrvatske na čelu s tadašnjom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem. Fotografije s posljednjeg ispraćaja starog morskog vuka obišle su cijeli svijet.

Radijske postaje diljem Hrvatske tih su dana puštale samo Oliverove pjesme. Zanimljivo, gotovo se niti jedna nije ponovila, što dovoljno govori o kakvom umjetniku je riječ. Na ovom ga svijetu više nema, ali dok se god budu slušale njegove pjesme, Oliver će biti među nama, piše Stori hr.

 

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI