fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Za Jovankom Broz je omladina uzdisala više nego za Borjanom ili Miljanom, a ona svoga Tita nije smatrala pedofilom!

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba

BEOGRAD - Jovanka Budisavljević je nekoć bila prva dama "ovih prostora" i za njom se uzdisalo čak više nego što današnja HDZ-ova omladina uzdiše, recimo za svojim drugaricama Borjanom Krišto ili pak Miljanom Glamuzinom.

No, jeste li znali kako su se Tito i Jovanka upoznali?

“Do većeg približavanja među nama došlo je u vrijeme prve operacije kojoj je Tito, zbog bruha, bio podvrgnut 1947. na Brdu kod Kranja. Ta operacija nije prošla lako i jednostavno; u jednom trenutku došlo je i do ozbiljnih komplikacija. Ja sam tih dana bila stalno uz njega. Kad je počeo da se oporavlja, da bih mu vrijeme skratila, čitala sam mu naše najljepše epske pjesme. Dosta sam ih i napamet znala. A onda sam mu recitirala stihove Alekse Šantića, Branka Radičevića… Njemu je to bilo nepoznato. Ponikao je i rastao u drugoj sredini. To naše nasljeđe mnogo mu se dopalo. Imala sam utisak da uživa slušajući me…” – ispričala je svojedobno drugarica Jovanka Broz.

Iz njezine izjave se može iščitati kako je zapravo Tito bio neškolovan, neobrazovan, a što će opet reći kako bi se super uklopio i u današnji politički eštabliment “ovih prostora”.

Tito je govorio kako je njegov život bio težak, ispunjen stresovima, osobnim gubicima, svakojakim privatnim nedaćama. No, iz današnje perspektive se samo možemo zapitati – Pa zar je bio lak život Dragana Čovića, Marinka Čavare, fra Ivana Ševe, Bože Ljubića, te drugih istaknutih sinova “ovih prostora”?

I što mislite što je drug Tito tada rekao svojoj budućoj voljenoj.

Pa rekao joj je:

“I osjećam da bih s tobom, najzad, osigurao spokojstvo i sreću”.

Zamislite, bez imalo okolišanja joj je tada to rekao najpoznatiji “Donžuan” što ga je imala Jugoslavija.

Jovanka svoga Jožu nije smatrala pedofilom. Dapače, pa šta je to 30 godina gore-dole?

“Razlika od 32 godine nije predstavljala nikakvu smetnju među nama. Naprotiv! Na dobar način mi smo se pratili, posebno kada je riječ o slobodnom vremenu: Tito igra bilijar; naučim to i ja uz njega. On ide u lov, odličan je strijelac, ali i ja sam u ratu naučila pucati. Odlazimo u ribolov; mene odlikuje veće strpljenje. Plivamo zajedno; ja bolje od njega. On sa vrlo razvijenim osjećajem za muziku; ja bez sluha. O politici da se i ne govori: on tako nadmoćan, ali ni ja nisam bila apolitična”, pričala je nekoć drugarica Jovanka Broz, ex Budisavljević.

U svojoj ispovijesti u već poodmakloj životnoj dobi Jovanka Broz je progovorila i o zakulisnim podmetanjima političkih dužnosnika ex-Jugoslavije koji su bili bliski s predsjednikom i koji su je uspjeli razdovojiti od njega, a osvrnula se i na Titovu veliku sklonost ka pripadnicima slabijeg spola, tvrdeći da je Josip Broz žene volio više od Sulejmana Veličanstvenog!

Na ovu posljednju konstataciju drugarice Jovanke nećemo iznositi našu konstataciju, jer moguće da je nekoć prva dama “ovih prostora” to izjavila nakon što je već bila posenilila!

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});