fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Fena

‘HDZ se ne treba brinuti, dok im je oporba ovakva – bit će na vlasti’

Autor: Dnevno.ba

Tjedni pregled Velimira Begića za portal Bild.ba. Pogledajte što mu je sve zapalo za oko

 

Nedjelja, 12. studenog 2023.

Čitam najavu danas kako će Hrvatski narodni sabor BiH održati sutra sedmu sjednicu Predsjedništva, na kojoj će se, među ostalim, razmatrati informacija o aktivnostima vezanim uz izmjene Izbornog zakona BiH te informacija o zakonodavnim aktivnostima vezanim za reformu pravosuđa.

Razgovarali se o izbornom zakonu još negdje osim na presicama, sjednicama HNS-a, HDZ-a…? Pitam za narod kojem se te izmjene već desetljećima obećavaju.

Ponedjeljak, 13. studenog 2023.

Predsjednici HRS-a Slaven Raguž i PDP-a Branislav Borenović s delegacijama su u Mostaru održali sastanak zbog uvođenja tehnoloških poboljšanja izbornog procesa na lokalnim izborima 2024. godine.

Lider HRS-a Slaven Raguž je naglasio da je prama podacima različitih izvora nevladinog sektora na prošlim izborima PDP bio najpokradeniji u Republici Srpskoj, a HRS u Federaciji BiH, što je bio i razlog da zajedno krenu u aktivnosti osiguravanja transparentnih izbora za 2024. godinu.

Dok za neuspjeh ne vide problem u sebi, nego u HDZ-u, HDZ se ne mora brinuti, odnosno dok im je oporba ovakva, HDZ će biti na vlasti.

Utorak, 14. studenog 2023.

Preminuo je Marko Mišić, hrvatski povratnik u rodno mjesto Brezici kod Dervente, od posljedica ozljeda zadobivenih prije mjesec dana, kada je brutalno pretučen u pokušaju sprječavanja krađe drva iz svoje šume… Eto, toliko o brizi Milorada Dodika za bh Hrvate i njegovoj priči o trećem entitetu s figom u džepu. Omogući povratak Hrvatima u Republiku Srpsku, omogući im tamo dostojanstven život, eto omogući im život uopće i bit će to za njih, Milorade, treći entitet. Sankcionirajte počinitelje i stvarajte klimu povjerenja, klimu da se ovo ne dogodi uskoro opet, jer Branimir Glavaš nije Vaš problem, ali smrt Marka Mišiće jeste.

Srijeda, 15. studenog 2023.

Naletjeh u bespućima interneta na još jednu smiješnu najavu: ”Povodom 80. godišnjice od Prvog zasjedanja ZAVNOBIH-a i Drugog zasjedanja AVNOJ-a Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine organizuje naučnu konferenciju o razvoju državnosti BiH u 20. i 21. vijeku.”

Jedna od definicija državnosti je suverenitet, samostalnost i organizacija vlasti koji čine državu. Bosna i Hercegovina sigurno nema, niti je ikada imala, sva tri ova elementa državnosti. Pa ni danas, uz prisutnost međunarodne zajednice.

Četvrtak, 16. studenog 2023.

Gledaj tuđa posla, jedan je stari aforizam pokojnog profesora Ferde Kovača, koji često izvrsno opisuje stanje u BiH. Gledaj tuđa posla, a naša svakako gleda netko drugi. Otišla reprezentacija Bosne i Hercegovine igrati u Luksemburg kvalifikacije za Europsko prvenstvo i umjesto da se bave svojim poslom, dok su se navijači bavili Palestinom natrpao ih Luksemburg, osramotio ih još jednom i poslao ih kući da čekaju Slovačku za još jednu blamažu pa se onda mogu posvetiti tim dodatnim kvalifikacijama.

Petak, 17. studenog 2023.

Već je jasno kako će Krunoslav Rendulić napustiti klupu Zrinjskog. Rezultati nisu loši, zapravo, nikad nisu ni bili bolji, ali je očito da nešto drugo ne štima. Ako i nisu zadovoljni rezultatima, a brojni političari su u upravama sportskih klubova ili među navijačima, trebalo bi taj sustav i na njih primijeniti. Kad bi političare mijenjali zbog neuspjeha i neispunjenih obećanja kao trenere, sigurno bi kvalitetnije radili i svima bi bilo bolje da svaki tjedan odgovaraju za svoje rezultate, a mjerljivi su – kao i sportski.

Subota, 18. studenog 2023.

Vukovar i cijela zemlja – prisjećaju se najtežeg dana u novijoj povijesti kada je 91. godine, nakon 87 dana nadljudskog otpora slomljena obrana Grada Heroja koji su zatim okupirale JNA i srpske paravojne postrojbe te počinile brojne zločine. Istoga dana kada je slomljena herojska obrana Vukovara, u Škabrnji je počinjen pokolj. U Vukovaru je kolana sjećanja, kažu sudionici, bila najduža i najbrojnija do sada.

Politiziralo se i ove godine oko obilježavanja, sve do danas, ali kada su političari na kraju, iza naroda, onda vidjeli smo sve funkcionira i izgleda lijepo. Osim što malo kasni, ali to im možemo oprostiti.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});