fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Hadžihafizbegović: Milanović je za mene veliko razočaranje! Ne znam što se dogodilo s njegovim mentalnim sklopom

Autor: Dnevno.ba

Proslavljeni bosanskohercegovački glumac i direktor Kamernog teatra Emir Hadžihafizbegović dao je intervju u kojem je pričao o kazališnim i filmskim temama, a dotaknuo se i političke situacije u Bosni i Hercegovini.

Hadžihafizbegović je komentirao i hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

“Bojim se da će i Milanović, kao i Dodik, svaki na svoj način, imati problem s jednim predmetom koji svi u kući imamo, a zove se ogledalo. Samo pred ogledalom, u suočenju sa samim sobom, spoznajemo istinu. Što se tiče gospodina Milanovića, on je za mene veliko razočaranje”, kazao je Hadžihafizbegović za Nacional.

Glumac je rekao da je imao priliku upoznati Milanovića još u vrijeme njegove premijerske funkcije.

“Razgovarali smo ne više od pet minuta i ostavio je sjajan dojam na mene, kao mlad, pametan, elokventan i lucidan čovjek koji baštini najveće vrijednosti socijaldemokracije – ljudska prava, liberalno mišljenje i slično.

A onda se desio obrat Dr. Jekyll – Mr. Hyde. Ovaj Milanović i onaj iz HNK-a otprije nekih desetak godina, antipodi su jedan drugome. Što se s njegovim mentalnim sklopom dogodilo u posljednjih godinu dana, ja ne znam niti to mogu otkriti”, istakao je Hadžihafizbegović.

Milanović dolazio u Sarajevo kao gost
Hadžihafizbegović je istakao da mu je žao zbog toga što je Milanović dolazio u Sarajevo kao njihov gost.

“On je, nakon Stipe Mesića i Ive Josipovića, sigurno bio omiljeniji hrvatski političar u BiH. Ovo njegovo ponašanje i podcjenjivanje inteligencije građana BiH jako me žalosti. Mogu reći samo ono što ja mislim, ali čini mi se da iza njegova, kao i Dodikova i Čovićeva narativa, stoje Rusi. Geneza te političke inverzije mi je velika enigma”, rekao je Hadžihafizbegović.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});