fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Božidar Vukičević/Cropix

Sarajlije bijesni zbog nastupa Tonyja Cetinskog: ‘Sramota, no comment, šta je s glavom?’

Autor: Dnevno.ba

U Bosni i Hercegovini nastala je rasprava zbog koncerta Tonyja Cetinskog u Sarajevu povodom obilježavanja 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara održanih 1984. godine u Sarajevu

Odbor za organizaciju jučer je na press-konferenciji predstavio program godišnjice ZOI, koji će biti održan u veljači. Najveću pažnju među građanima izazvala je činjenica da će na obilježavanju godišnjice pjevati Tony Cetinski.

“Bi li se ovo ikad dogodilo u Srbiji ili Hrvatskoj?”
Među prvima je informaciju osudio pijanist Vlado Podany. “Odvratno!!!! 40 godina od Olimpijade, a Vi dovlačite nekoga ko nije iz Sarajeva, Bosne i Hercegovine… Tony je super, vrhunski izvođač, ali što se volite uvlačiti u guzove svima van granica naše zemlje… sram da vas bude… ‘Ugasili‘ ste nam umjetnike, kulturu, sreću … i uvozite je da bi opravdali vaše ‘uloge‘ u tome… Zato napuštam Sarajevo i BiH… s ‘vama‘ ne želim da dijelim ni zrak”, napisao je Podany.

“Baš me zanima da li bi iko iz Srbije ili Hrvatske za ovakvo dešavanje pozvao pjevača koji nije iz njihove zemlje… evo odgovorit ću vam – NIKADA!. Pored toliko mladih perspektivnih pjevača iz BiH i živućih legendi ti zoveš nekoga ‘sa strane‘ za obilježavanje 40 godina ZOI-a?! Šta je s glavom??? NO COMMENT!”, oglasila se i influencerica Hana Hadžiavdagić Tabaković.

Ubrzo su se oglasili i građani na društvenim mrežama. “Tony Cetinski ima veze s Olimpijadom k‘o Šerif Konjević sa Sinjskom alkom…”, komentirali su neki od njih.

Pjevač Tony Cetinski se o svemu nije oglašavao.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});