fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SLADOLEDI S ALKOHOLOM KOJE MOŽETE NAPRAVITI I KOD KUĆE

Autor: Journal.hr

Prvi vjesnik ljeta, mnogima omiljenog godišnjeg doba, bez sumnje je sladoled. Vrući dani koji su pred nama savršena su inspiracija za eksperimentiranje s osvježavajućim i neobičnim okusima ovog kralja slastica koji tako dobro pristaje prvom ljetnom mjesecu u godini.

Brojni ljudi iz svih krajeva svijeta naglasit će kako im je baš sladoled omiljena poslastica još iz djetinjstva, bilo da je riječ o bogatim, kremastima izdanjima ili laganim, vodenkastim, prozračnim ili voćnim varijantama ovog hladnog slatkiša. A nerijetko čujemo kako je romaničarima upravo sladoled argument kojim dokazuju da uistinu postoji ljubav na prvi pogled. I stvarno, postoji li išta ljepše i vedrije od dječjeg pogleda upućenog sladoledu? Ta ljubav ostaje i opstaje tijekom cijelog života.

Sladoled je zapravo puno više od deserta. Uz njega slavimo, tugujemo i maštamo. Nekako je to odnos sličan prijateljstvu, i to onom s najboljim prijateljem.

 Još je u Antičkom Rimu dokaz pravog raskošnog osvježenja bio upravo sladoled u izdanju kojega danas poznajemo kao sorbet, što je bila i omiljena ljetna delicija poznatog gurmana, cara Nerona. Riječ je o smrznutom voću pomiješanom s prirodnim sokovima kojemu malo tko odoli za vrijeme ljetnih žega.
Kada su ljetna druženja u pitanju, onda je kombinacija sladoleda s omiljenim alkoholnim pićima dodatna doza elegantnog uživanja. Ovakav spoj jamči vrhunski užitak i sve je češće na ponudi ljetnih zabava. Važno je da potpuno zaboravite na uobičajeni način slaganja jelovnika i u svoju ponudu uvrstite ove slasne i beskrajno zabavne delicije. Najelitnije svjetske slastičarnice koje u svojoj ponudi imaju ovakve sladolede možete dovesti i u svoj dom. I dodati im dašak vlastite osobnosti.

Poigrajte se omiljenim okusima i pićima i stvorite vrhunske deserte u kojima će uživati svi vaši prijatelji. Ukoliko ste obožavatelji profinjenog okusa šampanjca i pjenušavih mjehurića, odličan izbor je kombinirati jagode uz ovo piće. Možete se poslužiti i kalupima za sladoled kako bi vaš alkoholni desert bio još uzbudljiviji.

Kućni strojevi za izradu sladoleda otvaraju čitavu lepezu mogućnosti kada je slasno eksperimentiranje u pitanju. Tu možete pustiti mašti na volju i kombinirati punomasne mliječne kreme s alkoholnim pićima koja su pravi začin za ljetna okupljanja.

 VIŠNJE I BOURBON ZA UŽIVANJE

Mogućnosti kombiniranja su razne, od Pina Colade do votke. Nama je jedan od omiljenih je pravi ljetni okus s višnjama i bourbonom.

  • šalica višanja bez koštica
  • 2 jaja
  • pola šalice šećera
  • 3 šalice mlijeka
  • šalica javorovog sirupa
  • 2 žličice bourbona
  • 1/4 žličice ekstrakta vanilije

Ugrijte šalicu mlijeka. Umiksajte žumanjke i šećer dok ne dobijete pjenastu masu u koju ulijete zagrijano mlijeko. Bourbon dodajte malo kasnije kako bi se jače osjetio. Miješajte masu na laganoj vatri i kroz gusto cjedilo ulijte u drugu posudu. Ostatak mlijeka, ekstrakt vanilije  i bourbon umiješajte. Sve zajedno ohladite u hladnjaku oko 2 sata. Ubacite višnje na kraju i uživajte.

GIN TONIC SLADOLED

Gin i tonik omiljeno je ljetno piće pa je logično da se upravo ovaj jednostavni koktel nađe i u ulozi sladoleda.

  • šalica šećera
  • sok od pola limuna
  • 3 žlice gina
  • 125 ml tonica
  • 600 ml grčkog jogurta

Sve sastojke miješajte na laganoj vatri, a kada se rastopi šećer, u smjesu ubacite omiljeni sladoled. Miješajte dok ne postignete gustu smjesu i ubacite grčki jogurt. Poslasticu zamrznite na minimalno 4 sata.

Autor: Journal.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});