fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

VIDEO (FOTO): Frizer iz BiH osvojio nagradu na prestižnom natjecanju u Turskoj!

Autor: Dnevno.ba

ANTALIJA - Jedan od najboljih bh. frizera Mahir Sinanović osvojio je nagradu za najbolju reviju na frizerskom kongresu u Turskoj.

Mahir Sinanović, poznati sarajevski frizer, predstavljao je našu zemlju na seminaru i kongresu u turskoj Antaliji u gradu Sideu u organizaciji “My Akademi“ iz Antalije, na kojem je sudjelovalo oko 70 frizera iz BiH, Turske, Izraela, Bejruta, Makedonije, Kosova, Njemačke, Švedske…

Mahir Sinanovic revija Antalija1

“U pitanju je važan događaj, kongres europskih i azijskih frizera. Iz naše zemlje sudjelovalo je desetak majstora s makazama, a oni su imali priliku raditi s turskim frizerima na izradi pundži, po čemu su oni u svijetu broj jedan. Prezadovoljan sam kompletnom organizacijom, scenom koja je napravljena za tu priliku, te gostoprimstvom domaćina koji su napravili događaj na jednom svjetskom nivou. Naravno, nestrpljiv sam da novitete i zanimljivosti koje sam tamo naučio kada je tehnika podizanja kose u pitanju podijelim u Sarajevu sa svojim klijentima” – kaže Mahir.

Mahir Sinanovic revija Antalija2

Svoj show u Antaliji, za koji je nagrađen, radio je sa dva ženska i jednim muškim modelom. Profesionalne manekenke su bile iz modne agencije iz Istanbula, a muški model je bio Pavle Nikolevski iz „Models In“ agencije iz Makedonije, koji je i frizer i makedonski top-model.

“Nikolevski je iznio reviju do savršenstva, a ona je na kraju i nagrađena i proglašena najboljom. Ja sam, naravno, osmislio cijeli koncept showa, a zanimljivo je da smo za potrebe revije kao muzičku podlogu koristili pjesmu našeg Bože Vreće „Elma“, za šta smo dobili i njegovu suglasnost” – ističe Sinanović.

Mahir Sinanovic revija Antalija3

Nakon ovog uspjeha, naš frizer je dobio dosta poziva i ponuda za suradnju u Turskoj, tako da će već u travnju naredne godine ponovo putovati u Antaliju na jedan projektni show, koji će ustvari biti najava modnog događaja za narednu sezonu.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});