fbpx

ZA PRSTE POLIZATI: Napravite ćevape kakvi se jedu na Baščaršiji!

Autor: dnevno.ba

Svatko od nas želi napraviti prave domaće ćevape kakve jedemo po restoranima diljem Bosne i Hercegovine. Naravno, postoje razni načini kako se mogu napraviti, a mi vam donosim recept sarajevskih ćevapa.

SASTOJCI:

0,5 kg janjetine

1,5 kg mljevene junetine

4 – 5 češnja češnjaka

2% od ukupne količine mesa soli

2 žličice sode bikarbone

PRIPREMA ĆEVAPA:

Meso iscjeckajte na kockice, dobro posolite i pomiješajte s 100 ml. vode i češnjak ubacite koji ste ranije kuhali.

Smjesu dobro izmješajte i ostavite da ostoji preko noći u hladnjaku.

Ujutro, smjesu samljite u stroju za meso dvaput i ostavite još nekoliko sati na sobnoj temperaturi i opet stavite u hladnjak.

Prije nego što počnete oblikovati ćevape, ubacite sodu bikarbonu.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI