fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Baždarević objavio spisak igrača za utakmice protiv Švicarske i Luksemburga

Autor: Slobodna bosna

SARAJEVO - Izbornik najbolje bh. nogometne vrste Mehmed Baždarević objavio je popis nogometaša na koje računa za predstojeće prijateljske utakmice protiv Švicarske i Luksemburga.

Na popisu su:

Golmani: Asmir Begović (Chelsea), Ibrahim Šehić (Qarabag), Jasmin Burić (Lech Poznan).

Obrana: Ognjen Vranješ (Sporting Gijon), Emir Spahić (HSV), Mateo Sušić (Sheriff Tiraspol), Edin Cocalić (Mechelen), Toni Šunjić (STuttgart), Ervin Zukanović (Roma), Daniel Graovac (Zrinjski), Marin Aničić (Astana), Sead Kolašinac (Schalke).

Vezni red: Senad Lulić (Lazio), Muhamed Bešić (Everton), Anel Hadžić (Eskisehirspor), Miralem Pjanić (Roma), Mario Vrančić (Darmstadt), Srđan Grahovac (Rapid Beč), Sanjin Prcić (Perugia), Tino Sven Sušić (Hajduk).

Napad: Edin Višća (Istanbul BB), Haris Duljević (Sarajevo), Edin Džeko (Roma), Milan Đurić (Cesena), Vedad Ibišević (Hertha).

Bosna i Hercegovina će se reprezentacija okupiti 23. ožujka u Luksemburgu, gdje će dva dana kasnije odigrati utakmicu protiv Luksemburga, dok je duel sa Švicarskom na rasporedu četiri dana kasnije.

“Dati ćemo priliku i minutažu onima koji do sada i nisu imali previše prostora, ali isto tako su nam važni susreti sa Luksemurgom i Švicarskom iako su prijateljski. Potreban nam je jak i čvrst prvi korak, da odmah svima pokažemo što želimo, da smo ozbiljni i maksimalno angažiranje. Svi koji su pozvani moraju biti 100% posvećeni reprezentaciji. Forma, ponašanje i želja su kriteriji kojim ćemo se voditi pri odabiru reprezentativaca”, naglasio je izbornik Baždarević.

“Zbog povreda nekoliko igrača malo smo kasnili sa objavom spiska. Dva mlada igrača, Bajića i Hodžića, smo ostavili na raspolaganje selektoru U-21 reprezentacije jer je pred njima kvalifikaciona utakmica. Mujdža, Medunjanin i Hajrović nisu dobili pozive za ove susrete, ali to ne znači da su otpisani, znamo koliko vrijede i kada se ustale u svojim klubovima računat ćemo i na njih. Pratimo i Vršajevića, kao i mlade igrače poput Murisa Mešanovića, Krunića i Kodre”, zaključio je Baždarević.

Autor: Slobodna bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});