fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Delije iz Hrvatske u Srbiji spalile hrvatsku zastavu ukradenu u Vukovaru!

Autor: Index.hr

VUKOVAR - Tri mladića sa šireg područja Vukovara i Vinkovaca privedena su u PU vukovarsko-srijemsku zbog sumnje da su na utakmici srpske nogometne Super lige u Kruševcu između domaćeg Napretka i gostujuće Crvene zvezde, odigranoj 19. studenog 2016., zapalili službenu zastavu Republike Hrvatske.

Hrvatski ogranak Delija

Riječ je o osobama u dobi od 18, 23 i 26 godina, koji su prema neslužbenim saznanjima, pripadnici hrvatskog ogranka Delija.

Pretpostavlja se da su zastavu nabavili na obljetnici pada Vukovara, dan prije nego što su je zapalili na utakmici u Srbiji.

Policija ih je pronašla prema fotografiji sa utakmice, na kojoj se navijači hvale zaplijenjenom i spaljenom zastavom.

Iako su im lica na fotografiji zamućena, policija ih je obradom uspjela identificirati.

Delije su na utakmici u Kruševcu uz hrvatsku zastavu zapalili i zastavu Herceg-Bosne s natpisom “Grude”.

Kao plijen su istakli i službenu zastavu grada Vukovara, te mahali i zastavom na kojoj su nacrtani tenk i četiri ocila, simboli srpske agresije na Hrvatsku i BiH.

Zapalili zastavu Republike Hrvatske

«Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su jučer, 15. prosinca, završili kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Saznanja iz kriminalističkog istraživanja upućuju na sumnju da su tri osobe, hrvatski državljani, u dobi od 18. do 26. godina, 19.11.2016.godine na području Republike Srbije za vrijeme odigravanja nogometne utakmice zapalili zastavu Republike Hrvatske.

Po okončanju kriminalističkog istraživanja osobe su uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, predani pritvorskom nadzorniku», izvijestila je policija.

Trojicu se sumnjiči da su počinili kazneno djelo povreda ugleda Republike Hrvatske.

Autor: Index.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});