fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
AppleMark

HRVATI DRMAJU SERIOM A: Perišić srušio Juventusa, Badelj Romu

Autor: Dnevno.ba

MILANO - Ivan Perišić junak je Intera, koji je pobijedio s 2:1 Juventus u derbiju četvrtog kola Serie A. Hrvatski igrač je nakon samo devet minuta u igri uspio zabiti glavom nakon centaršuta Maura Icardija i svladao legendarnog Gigija Buffona za veliku pobjedu.

Mario Mandžukić igrao je do 74. minute, kada ga je zamijenio Gonzalo Higuain, dok je Marko Pjaca dobio posljednjih 10 minuta, a ušao je umjesto Giorgija Chiellinija.

Nakon uspavanke u prvom poluvremenu i prilika Icardija (šutirao pored desne vratnice) na jednoj i Samija Khedire (šutirao glavom pravo u Handanovića) te Miralema Pjanića (s ruba šesnaesterca poslao loptu malo pored lijeve vratnice), sjajan dvoboj viđen je u nastavku.

Inter je do pobjede došao preokretom nakon što je Juventus poveo u 66. minuti preko Stephana Lichtsteinera, koji je zabio nakon centaršuta Alexa Sandra s lijeve strane. Međutim, već u 68. minuti izjednačio kapetan Icardi glavom poslije kornera Evera Banege.

Trenutak utakmice dogodio se u 69. kada je Perišić ušao umjesto Edera, a u 78. prekrasno zabio glavom u suprotni kut nakon centaršuta Icardija. Time je Hrvat donio veliku pobjedu Nerazzurrima, koji su do kraja ostali s igračem manje jer je pocrvenio Banega, ali i preživjeli sjajnu šansu Gonzala Higuaina, čiji je udarac glavom u 81. završio malo pored desne vratnice.

Inter je uspio pobijediti Juventus kod kuće u prvenstvu prvi put od 2008. godine, te je upisao 71. pobjedu u dvobojima protiv momčadi iz Torina, koja je slavila 103 puta, uz 56 remija. Također, Juventusu je ovo prvi poraz ove sezone, a Inter je stigao do druge pobjede. Na ljestvici vodi Napoli s 10 bodova, Juventus ima 9, a Roma Lazio, Chievo i Inter po sedam bodova.

Fiorentina je pobijedila Romu s 1:0 u posljednjem susretu četvrtog kola Serie A. Jedini pogodak zabio je hrvatski reprezentativac Milan Badelj, koji je u 83. minuti s 20 metara prekrasno pogodio od lijeve vratnice i donio veliku pobjedu svojoj momčadi.

Nikola Kalinić igrao je do 84. minute, kada ga je zamijenio Sebastian Cristoforo. Roma je do kraja pokušala stići do izjednačenja, ali je Radja Nainggolan pogodio vratnicu, a vratar Fiorentine Ciprian Tatarusanu svojim obranama spasio momčad Paula Souse, koja je potpisala prvi poraz Rome ove sezone.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});