fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Judo klub “Borsa” uspješan u Makedoniji

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Judo klub "Borsa" - najuspješniji sportski klub grada Mostara po broju nominacija za proteklu godinu nastavlja sa intezivnim uspjesima. Nakon što već 7 tjedana za redom osvaja mnoštvo odličja i pehara diljem Europe, svoj je niz ovog vikenda nastavio i u Strugama, gradu uz Ohridsko jezero, u Makedoniji.

Uz ugodno trodnevno druženje na predivnom turističkom središtu Makedonije i najdubljem jezeru u Europi (Ohridsko jezero) sa judo prijateljima iz Bugarske, Grčke, Makedonije, Hrvatske i Srbije natjecatelji Borse okušali su se i na međunarodnom judo turniru “STRUGE OPEN” koji je okupio oko 400 natjecatelja iz 9 država (Bugarska, Nizozemska, Grčka, Srbija, Crna Gora , Hrvatska , Albanija i Makedonija). Na turniru je nastupalo 37 klubova iz spomenutih država, a judo klub “Borsa” je zauzeo odlično 5. mjesto.

Judo klub “Borsa” sa judom klubom “DRIM” iz Struga na čelu sa glavnim trenerom Gjorgi Stojanovom i predjsednikom kluba Boškom Veljanoskim ima izuzetan prijateljski odnos te su se na turniru “Struge OPEN” osjećali više kao domaćini nego gosti, a ispred redova Borse nastupilo je 7 natjecatelja koji su u konačnici osvojili 12 odličja od kojih je čak 6 zlatnih.

OSVAJAČI MEDALJA SU:

Zlatne medalje: Josipa Brvenik (zlato i u konkurenciji starijih), Ana Zovko, Nika Miličević, Martino Ćorić i Aljoša Čvoro.

Srebrene medalje: Marino Dugandžić, Martino Ćorić (konkurencija starijih) i Nika Miličević.

Brončane medalje: Mario Jozeljić, Ana Zovko (konkurencija starijih) i Aljoša Čvoro (konkurencija starijih).

Već idućeg vikenda Borsa nastavlja sa svojim putovanjima i natjecanjima. Naime, judisti mostarske Borse idući vikend putuju u 1400 km udaljeni grad u Poljskoj. Nowa Sol bit će domaćin jakog međunarodnog judo tunrira koji će okupiti predstavnike 16 zemalja, a u sklopu turnira bit će održan i judo kamp gdje će naši natjecatelji odraditi završne pripreme za Balkansko prvenstvo za mlađe kadete i kadetkinje koje će se održati u Skopju (Makedonija) od 22. do 24. lipnja.

Naglasimo da je čak 6 članova kluba ostvarilo plasman na Balkansko prvenstvo za mlađe kadete i kadetkinje te je jk Borsa najbrojniji klub u reprezentaciji BiH do 16 godina što dokazuje i samu kvalitetu judo škole za mlađe uzraste.

Kako judo klub “Borsa” već dužni niz godina ima vrlo prisan odnos sa džustima iz Makedonije, to će se osjetiti i na “Borsa OPEN-u” jer će čak nekoliko judo klubova doputovati u Mostar početkom listopada ove godine i sudjelovati na spomenutoj sportskoj smotri.

JK Borsa u ovoj je godini nastupio na 30 natjecanja održanim u Sloveniji, Italiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Austriji, Srbiji, Makedoniji i BiH, a do sada su osvojili ukupno 330 odličja i desetke pehara za najbolju ekipu natjecanja.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});