fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nakon 30 godina čekanja Watford dobio Manchester Uniteda

Autor: Dnevno.ba

WATFORD - Nogometaši Watforda su priredili senzaciju i na svom stadionu s 3:1 pobijedili Manchester United.

Mourinhov United uvezao je treći poraz nakon Cityja i Feyenoorda, a Crveni vragovi bili su očajni na ovom gostovanju.

Ono što je jako zanimljivo, Watford je posljednji put slavio nad Unitedom prije 30 godina. Nakon pet kola, United ima devet bodova i zauzima šesto mjesto, sa šest bodova zaostatka za vodećim Cityjem, dok je Watford osmi sa sedam bodova.

Utakmicu je bolje otvorila domaća momčad, a prvu veliku priliku na meču imao je Ighalo u 12. minuti kada nije iskoristio grešku De Gee i loptu je poslao pored praznog gola. Prvu šansu United je imao u 22. minuti, Rashford je poslao loptu u kazneni prostor Watforda, ali je Ibrahimović pucao pored gola.

Desetak minuta kasnije ponovo je zaprijetio United, ovaj put Pogba je sjajno šutirao, ali je lopta pogodila gredu. I onda u 34. minuti domaći su stigli do vodstva. Capoue je iskoristio centaršut Janmaata, te je loptu poslao u mrežu Uniteda za veliko slavlje domaćih navijača.

U drugom poluvremenu United je svim silama krenuo po izjednačenje, dok je Watford pokušao preko kontri da zaprijeti. Pritisak se gostima isplatio u 62. minuti kada je konfuziji u odbrani Watforda iskoristio Rashford koji je izjednačio na 1:1.

Nakon izjednačujućeg gola Crveni vragovi su krenuli po preokret. Dobru šansu je desetak minuta prije kraja utakmice imao Ibrahimović, ali je njegov udarac sjajno obranio Gomes. Onda je na scenu stupio Walter Mazzarri koji je s klupe uveo Zunigu. Kolumbijac je samo nekoliko sekundi kasnije opravdao ukazano povjerenje te je pogodio za novu prednost Watforda od 2:1.

United je do kraja utakmice pokušao da ponovo izjednači i osvoji barem jedan bod, ali momčad Josea Mourinha nije uspjela ozbiljnije da zaprijeti Watfordu. Konačan udarac Unitedu zadao je Deeney koji je bio precizan s bijele točke za konačnih 3:1. Treba dodati da je penal izborio Zuniga koji je bio zlatna izmjena Watforda.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});