fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Pezer ušao i pogodio za pobjedu HŠK Zrinjski protiv FK Željezničar

Autor: SportSport.ba

MOSTAR - Veliki derbi u 26. kolu Premijer lige BiH odigrali su u Mostaru aktualni prvak Zrinjski i Željezničar, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu rezultatom 1:0

Miran uvod u meč vidjeli smo u Mostaru. Nije se ništa naročito dešavalo u početnih 15-ak minuta, a prvi koji je prijetio golu bio je FK Željezničar. Igrala se 19. minuta kada je Mujezinović šutirao, ali pravo u Brkića.

Četiri minute kasnije gosti u novoj akciji. Krpić je uposlio Asima Zeca koji glavom šutira preko gola i propala je još jedna dobra situacija pred golom Zrinjskog.

Bolju igru Željo je umalo naplatio u 34. minuti. Odličnu loptu Rodina prihvata Veselinović, našao se sam pred golmanom Plemića Brkićem, ali mu je čuvar mreže domaćih skinuo zicer.

Zrinjski je zaigrao tek u finišu prvog dijela. Miloš Filipović je istrčao kontru i šutirao pored gola u 42. minuti, a zatim je i Stanić bio u dobroj akciji, ali je Fejzić brzo reagovao i uhvatio je loptu, te se na odmor otišlo bez golova (0:0).

Zrinjski je iz prve šanse poveo u nastavku. Rezervista Semir Pezer, koji je dobio šansu u drugom poluvremenu, pogađa mrežu Fejzića za veliko slavlje i prednost domaćeg tima od 1:0.

Međutim, sedam minuta kasnije Kristijan Sanić dobija drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš, pa su Plemići ostali sa deset igrača u ostatku utakmice

Nakon primljenog pogotka i crvenog kartona domaćih gosti su preuzeli terensku nadmoć. Međutim, napadi Plavih sa Grbavice su bili itekako jalovi i nije bilo one prave šanse, iako su gosti često šutirali prema golu.

Blaž Slišković je naravno zatvorio utakmicu. Pokušao je sve kako bi odbranio stečenu prednost, a u tome je na kraju i uspio. Ostalo je 1:0 za domaće i Plemići nastavljaju potjeru za Sarajevom u borbi za titulu.

Željezničar je nastavio seriju poraza, izgubili su drugi derbi zaredom i na Grbavici ponovo vlada veoma teška situacija.

Premijer liga BIH, 26. kolo:

Zrinjski – Željezničar 1:0

Zrinjski: Brkić, Čurjurić, Barišić, Čirjak, Stojkić, Jakovljević, Stanić, Rustemović, Filipović, Bekić, Kadušić

Željezničar: Fejzić, Pavić, Šabanadžović, Zec, Krpić, Mujezinović, Stanić, Veselinović, Sadiković, Sipović, Rodin.

 

Autor: SportSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});