fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Rani gol Balića za drugu vezanu pobjedu Sarajeva

Autor: ScSport.ba

SARAJEVO - U posljednjoj utakmici 9. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je na domaćem terenu slavilo protiv Olimpica rezultatom 1:0, a pobjednički gol bio je djelo Balića.

Bordo ekipa je puno bolje otvorilo susret. Već u prvoj minuti obrambeni nogometaš domaćih Balić nakon jednog centaršuta zakucava loptu u mrežu i tako donosi prednost svojoj ekipi. Gosti su tražili faul, a golman Dujković koji je bio najburniji tokom protesta zaradio je žuti karton.

Napadi domaćih su se nastavili i na sve načine su pokušavali doći do povećanja prednosti.

Najagilniji nogometaš u prvom poluvremenu Bordo ekipe bio je Hebibović preko kojeg su išli skoro svi napadi, a na njegovu asistenciju Mersudin Ahmetović imao je priliku zabiti pogodak u 24. minuti, ali je lopta završila pored gola.

Tempo igre nakon toga znatno je opao, a vrijedi istaći i jedini pokušaj Vukova u prvom poluvremenu kada je s velike udaljenosti Vrdoljak pokušao ugroziti gol Pavlovića, ali je golman Sarajeva bez većih problema uhvatio loptu.

Drugo poluvrijeme počelo je baš kao i prvo, inicijativom Sarajeva. No, ovaj put su gosti odgovorili i u prvih 10 minuta drugog poluvremena viđene su dvije velike prilike, po jedna na obje strane. Prvo je Pehar promašio veliku priliku za Vukove, da bi iz istog napada Hebibović promašio šansu za domaće.

Otvorena igra s obje strane je nastavljena, a Lelić je imao opet sjajnu situaciju ispred gola Bordo ekipe, ali je njegov pokušaj opet obranio Pavlović.

Olimpic se nije predavao te je nastavio sa svojim napadima, što je ostavljalo prostora za brze kontranapade domaćina. Treba istaći da je oko 3000 ljubitelja nogometa na stadionu Asim Ferhatović Hase gledalo jednu zaista sjajnu utakmicu.

Do kraja susreta vrijedi istaći stativu koju je pogodio Četković nakon što je obrana očistila centaršut Anđušića.

Sarajevo Olimpic 1:0 (1:0) (Balić)

Stadion: Asim Ferhatović Hase; Gledatelja: 3000; Sudac: Adis Mulahasanović(Sarajevo); Žuti kartoni: Radovac, Rustemović, Balić, Crnkić (Sarajevo) ; Dujković, Zolj (Olimpic)

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Rustemović, Novaković, Crnkić, Hebibović(od 70. Anđušić), Balić, Radovac(od 63. Mihojević), Ćetković, Ahmetović, Ivetić.

Olimpic: Dujković, Regoje, Kobiljar, Karić, Milović, Rastoka, Lelić, Isić, Pehar(od 67. Mahović), Vrdoljak(od 78. Osmanović), Zolj.

Autor: ScSport.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});