fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Rukometaši BiH prije utakmice protiv Švedske u Sarajevu izbačeni iz hotela

Autor: Slobodna bosna

SARAJEVO - “Ovo je dno dna “, poručio je nakon utakmice protiv Švedske bosanskohercegovački rukometni golman Benjamin Burić. Kazao je još da za rukomet u ovoj državi niko ne brine i da je ovo jedna od najgorih godina za reprezentaciju.

”Nema financija, nema podrške od ljudi. Neću pričati svakakve detalje”, dodao je Burić.

A detalji su obeshrabrujući za sve one koji vole sport i državu Bosnu i Hercegovinu.

U srijedu, prema izvorima Žurnala, oko 15 sati – osoblje sarajevskog hotela u kojem je odsjela reprezentacija priopćilo je da bosanskohercegovački rukometaši moraju napustiti sobe do 16 sati, jer Rukometni savez BiH nije uplatio novac za duži boravak.

S obzirom na to da je utakmica protiv Švedske trebala početi u 20 sati i 15 minuta, to bi značilo da rukometaši moraju provesti nekoliko sati bukvalno na ulici. Nakon molbe stručnog štaba upravi hotela, direktor hotela im je izašao u susret i dopustio im da se u svojim sobama odmore do 17 sati.

“Nakon 17 sati nismo znali gdje ćemo. Tek u 18 sati imali smo zakazan takozvani “snek”, gdje smo trebali obaviti posljednje konsultacije pred utakmicu”, navodi jedan od članova bh rukometne reprezentacije.

Skoro sat vremena reprezentativci su proveli u holu hotela, prepušteni sami sebi.

Sada već bivši selektor Dragan Marković nije želio o ovoj temi govoriti za Žurnal uz obrazloženje da je umoran od svega.

Ipak, prema izvorima novinara Žurnala, reprezentativci BiH u proteklom periodu uopće nisu dobijali ni pripadajuće im dnevnice. A kakva je situacija u rukometnoj reprezentaciji BiH najbolje ilustrira oprema. Igrači se zagrijavaju i slušaju himne u trenerkama jednog proizvođača, dok igraju u dresovima drugog proizvođača sportske opreme.

A podsjećanja radi, na utakmicu u Slovačku putovali su autobusom.

Autor: Slobodna bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});