fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: FK Sarajevo

Sarajevo uz dosta muke do bodova protiv Igmana, ponovno briljirao Čataković

Autor: dnevno.ba/Hina

Nogometaši Sarajeva ostvarili su domaću pobjedu rezultatom 3:2 protiv Igmana u susretu 25. kola Wwin lige BiH koji je odigran na Koševu.

Buljubašić je u 17. minuti sjajnom dubinskom loptom u veliku priliku izbacio Francisa Kyeremeha. Nogometaš iz Gane je pobjegao obrani gostiju, uspio je prebaciti vratara Hamzića, a ovaj je napravio prekršaj na domaćem igraču i Sarajevo je dobilo jedanaesterac. Siguran realizator bio je Hamza Čataković, koji je postigao pogodak na petoj uzastopnoj utakmici.

Sarajevo je imalo nekoliko puta probleme zbog izgubljene lopte, ali Igman to nije uspio iskoristiti sve do 31. minute, kada je nekadašnji igrač Sarajeva Anel Hebibović lijepo zatresao mrežu Dejana Ilieva nakon dobre kontre po izgubljenoj lopti Julardžije.

Igrala se 40. minuta, kada je Hasićev udarac nakon kontre obranio Hamzić, ali odbio je loptu do Čatakovića koji je bio u zaleđu, pa nije odmah pucao nego se namjestio i potom majstorskim udarcem pogodio bliži kut Hamzićevog gola.

Labava obrambenu postavku Sarajeva iskoristio je još jednom Anel Hebibović, koji snažnim udarcem s distance pogađa gredu. Lopta se odbila od grede na gol crtu i vjerojatno je završila iza nje, ali sudac to nije vidio, pa je igra nastavljena, a lopta se odbila na glavu Stefanu Denkoviću, koji pogađa za 3:2.

Foto: FK Sarajevo

Tijesno u borbi za ostanak

Sarajevo je nakon treće uzastopne pobjede na četvrtom mjestu s 40 osvojenih bodova, dok je Igman osmi s 26 bodova.

U sljedećem kolu Sarajevo će odigrati gradski derbi protiv Željezničara na Grbavici, dok će Igman dočekati Posušje koje još uvijek ne zna za ligaški poraz u 2024. godini.

Porazi Dinama uzdrmali poziciju Jakirovića: ‘Ne mislim da će mi sutra biti posljednja utakmica’

Autor: dnevno.ba/Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});