fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Stadion Pod Bijelim Brijegom treba preimenovati u stadion “Luka Modrić”

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

MOSTAR - Luka Modrić je u Parizu osvojio "Zlatnu loptu". Nakon svih tih velikih ostvarenja i raznoraznih nagrada najbolji nogometaš današnjice posve zasluženo na svečanosti u Parizu priskrbio je i ovu laskavu titulu gdje novinari iz 180 zemalja svijeta biraju najboljeg na svijetu, a oni su poput nogometnih trenera i samih nogometaša, koji su to učinili već ranije, za najboljega izabrali kapetana reprezentacije Hrvatske i negdašnjeg igrača HŠK Zrinjski.

Modrić je uvjerljivo trijumfirao ispred Cristiana Ronalda i svih ostalih velikih zvijezda nogometne današnjice dokazavši kako je on uistinu “numero uno”. Luka je svoju veličinu potvrdio još jedanput kroz izjave što su uslijedile nakon svečanog uručenja “Zlatne lopte”.

Na Luku su mnogi ponosni, pa tako i svi oni kojima je pri srcu Zrinjski mostarski, klub njegove mladosti, klub preko kojeg je krčio svoj put prema Santiago Bernabeu, zlatnoj lopti, finalu Svjetskog prvenstva s “Vatrenima”, prema tri uzastopno osvojene Lige prvaka… I upravo zbog svega toga ovom prilikom apeliramo i na čelništvo Zrinjskog, kao i mostarske gradske vlasti da se pokrene Inicijativa kojom bi stadion HŠK Zrinjski dobio ime “Luka Modrić”.

Iskreno vjerujemo kako će se ova Inicijativa svidjeti svima onima koji simpatiziraju trostrukog uzastopnog bh nogometnog prvaka, pa čak i onima kojima “plemićka” boja baš i nije pri srcu, jer spoznaja da je tu nekoć igrao najbolji nogometaš današnjice i bez ikakve sumnje najbolji nogometaš svih vremena na prostoru Balkana, ujedno igrač koji se često u svojim istupima sjeti i vremena provedenog u Mostaru gdje je na neki način igrački i “spašen” zahvaljujući Štefu Deveriću i suradnicima, jer ako ćemo realno govoriti u Dinamu su ga u to vrijeme na neki način već bili prekrižili slanjem na kaljenje u Hercegovinu, u našu Premijerligu, jer oni u koje su malo više vjerovali u to vrijeme su odlazili put zaprešićkog Intera, gdje će se nakon epizode Pod Bijelim Brijegom skrasiti i sam Luka Modrić, a potom preko Dinama krenuti nezaustavljivo prema svjetskom igračkom tronu.

Pitali smo pojedince iz sportske obitelji Zrinjski što misle o promjeni imena mostarskog stadiona u “Luka Modrić” i gotovo svi su oduševljeni i ovu ideju podržavaju, pa vjerujemo kako će se u skorijem vremenu i jedna šira rasprava povesti na navedenu temu, te kako će hram hercegovačkog nogometa biti preimenovan u ime ovog nogometnog genijalca, najboljeg svjetskog nogometaša 2018. godine.

I Luka Modrić bi na taj način bio počašćen, međutim i za Mostar bi u svjetskim okvirima to bila ogromna reklama. Tko zna, možda bi na otvaranje stadiona pod novim imenom uz Modrića došla i sama reprezentacija Hrvatske, pa možda čak i suigrači mu iz Real Madrida! Ukoliko bude dovoljno pameti vjerujemo kako će ova inicijativa uskoro jednog dana naići na plodno tlo, odnosno ugledati svjetlo dana, jer na ponos svih nas koji volimo nogomet, Mostar, nogometnu reprezentaciju Hrvatske…, bila bi promjena naziva ovog stadiona, jednog od istinskih simbola i Mostara i Hercegovine, u ime našeg nogometnog genija Luke Modrića.

Autor: Danijel Ivanković / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});