fbpx

Sudac i Široki šokirali Grbavicu, Radnik neporažen u Gabeli

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Susretima 19. kola Željezničar - Široki Brijeg, te GOŠK - Radnik, spušten je zastor na premijerligašku nogometnu jesen u Bosni i Hercegovini.

Gosti su imali više razloga za veselje u ova dva današnja dvoboja pošto su Širokobriježani ugrabili puni plijen na Grbavici, dok je Radnik stigao do jednoga boda u Gabeli.

Široki Brijeg je ujedno ovom pobjedom preskočio sarajevske “Plave” na ljestvici i jesen okončao na trećem mjestu.

Odličan je bio ulazak gostiju u ovaj dvoboj pošto je Mateo Marić već u prvoj minuti zabio prekrasan gol za njihovo vodstvo. Hajdarević je u 18. minuti iskoristio pogrešku suparničkog vratara Bilobrka i izjednačio na 1:1, no deset minuta nakon toga gosti su ponovno vodili pošto je Luka Begonja pogodio na Franjićevu asistenciju poslije odlične kontre.

Željezničar do novog izjednačenja stiže u 49. minuti nakon što Sinan Ramović koristi pogrešku Marka perkovića i pogađa za 2:2. Nakon toga i jedni i drugi propuštaju par prilika za vodstvo da bi u 86. minuti bio dosuđen krajnje sumnjiv kazneni udarac za goste poslije “kontakta” vratara Kjosevskog s Bagarićem, a Eliomar je zabio za 3:2 i velika tri boda gostiju iz Širokog Brijega.

GOŠK i Radnik su igrali bez pogodaka u prvih 45 minuta, iako je domaćin propustio nekoliko uistinu velikih prilika. Kazna ih je stigla u 53. minuti kada Dušan Martinović pogađa za vodstvo Radnika, no desetak minuta prije kraja Mirsad Ramić poravnava na 1:1, pa “Lavovi” ipak stižu do jednoga boda, ali ne i više od toga premda su ponovno i u završnici dvoboja propustili par novih izglednih prilika.

Rezultati 19. kola:
Željezničar – Široki Brijeg 2:3, GOŠK – Radnik 1:1. Ranije igrano: Sarajevo – Čelik 3:1, Zrinjski – Krupa 1:0, Sloboda – Mladost 2:1, Zvijezda ’09 – Tuzla City 1:1.

Poredak:
Sarajevo 43, Zrinjski 38, Široki Brijeg 30, Željezničar i Sloboda 28, Mladost 26, Radnik 22, Zvijezda ’09 i Čelik 21, Tuzla City 20, GOŠK 18, Krupa 15 bodova.

Parovi 20. kola (23. veljače 2019.):
Krupa – Zvijezda ’09, Radnik – Željezničar, Tuzla City – Sarajevo, Mladost – GOŠK, Čelik – Sloboda, Široki Brijeg – Zrinjski.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI