(VIDEO) KAOS NA FUDBALSKOM TERENU: Nogometašice se potukle – “Nazvale su nas divljakušama”

Autor: dnevno.ba

Domaćini su objavili tri snimke s utakmice kako bi dokazali da nisu krivi ni za kakve tenzije, niti tučnjavu. Ipak, upisano je 13 žutih i dva crvena kartona, kao i rezultat od 5-3 za gostujuću momčad

Evo sporne situacije zbog koje su naše djevojke nazivane divljakušama, talibankama od strane protivničkog kluba, kao i od strane roditelja igračica, a nakon čega je uslijedilo razapinjanje po društvenim mrežama, napisali su na Facebook stranici ženskog nogometnog kluba  Libero Goražde.

Naime, 13 žutih kartona i dva crvena pala su na njihovoj  posljednjoj utakmici kada je eskalirala tučnjava između njihovih nogometašica i onih gostujuće ekipe – Sana 2014 iz Sanskog Mosta, a jedna je od sudionica zadobila i blaži potres mozga.

Upravo su iz Libero Goražde objavili tri sporne snimke susreta u kojem su gošće slavile 5-3 u borbi za finale doigravanja za plasman u Premierligu te najavili i tužbu predsjedniku Sane te da će snimku cijele utakmice objaviti na YouTubeu te da će poslužiti kao dokaz na sudu protiv predsjednika Sane Damira Sarajlića.

– Mi smo po svršetku subotnje utakmice izašli s priopćenjem u kojem smo kazali da smo loše odigrali te da je utakmica bila prljava s obje strane, pogotovo od igračica Sane koje su igrale pod pritiskom svog trenera i službenog predstavnika – napisali su i dodali:

– Nismo, za razliku od njih, krivicu prebacivali na drugu stranu, što su oni napravili i pokrenuli cijeli niz optužbi te vrijeđanja po društvenim mrežama. Naše su igračice nazivane ‘divljakušama’ i ‘talibankama’, najpogrdnijim imenima. Na snimkama koje smo objavili i koje ćemo objaviti na YouTubeu, kao i cijelu utakmicu, vidi se potpuno drukčija slika od one koju su oni lažno plasirali u javnost te su ispale lažne žrtve. Rado ćemo ustupiti svima videomaterijal s utakmice koji će biti jedan od dokaza na sudu protiv predsjednika Sane Damira Sarajlića, inicijatora obmanjivanja javnosti i teške klevete, koji je uz pomoć svojih suradnika nanio veliku štetu našem klubu i duševnu bol našim djevojkama – objavljeno je na Facebook stranici kluba iz Goražda.

U međuvremenu su domaćini objavili fotografiju svoje igračice koja je zadobila potres mozga.

– Naša Elmina je imala blaži potres mozga, ali sad je sve oke. Za nekoliko minuta krenut ćemo kući – napisali su ispod fotografije.

Sporna situacija zbog koje su naše djevojke nazivane raznim pogrdnim imenima (divljakuše, talibanke itd) od predstavnika Sane, roditelja itd. poslije subotnje utakmice, te razapinjane po društvenim mrežama. Na snimku se vidi da poslije ubačene lopte u šesnaesterac ekipe Sane igračica sa brojem 23 (Milkunić Jasmina) sa podignutim rukama iznad glave hvata loptu sa obje ruke, potom je ispušta, okreće se prema igračici broj 6 ekipe Libera (Mileni Đurđević) i sa obje ruke udara je po glavi, dok Milena joj uzvraća sa jednim udarcem preko igračica koje ih pokušavaju razdvojiti.Sudac im dodjeljuje crvene kartone i svira penal, koji su predstavnici Sane osporavali i izjavljivali da je sviran nepostojeći penal , a kao što vidimo na snimku nema ništa sporno.Ono što se nevidi jasno na snimku je gužva igračica i naguravanje glavama igračice broj 19 ekipe Sane (Elmine Sarajlić) i igračice broj 15 ekipe Libera (Andrijane Tanović), gdje potom igračica broj 19 ostaje da leži, a ostale igračice Libera joj prilaze u pomoć i traže da u teren uđe doktor i ukaže joj pomoć.Najbolje procijenite sami!!

Gepostet von SFK Libero Goražde am Montag, 27. Juli 2020

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI