fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Zrinski KK Ljubače znanje množi dijeljenjem

Autor: Anto Šimić Čiko

LJUBAČA - Da se znanje množi dijeljenjem, kako nas poučava stara narodna mudra izreka, uvjerili su nas kuglači Zrinskog iz omanjeg mjesta Ljubača nadomak Tuzle, koji znanje množe dijeljenjem lekcija protivnicima natječući se u Premijer ligi Bosne i Hercegovine sezona 2016/17 koji su s dvije pobjede iz posljednja dva susreta osvojili šest bodova i time najavili povratak iz otpisanih, kakvu su im sudbinu već bili predvidjeli „stručnjaci“ koji ne poznaju dovoljno karakter i natjecateljski duh Ivice Tokića, Željka Ninića, Senada Imšića, Marka Kovačevića, Dražena Kovačevića i Nenada Ivanovića na čelu s provjerenim i nepokolebljivim trenerom Ilijazom Mahmutovićem.

Deset odigranih kola je iza, slijedi derbi susret 11 kola s drugoplasiranom ekipom na prvenstvenoj ljestvici Međugorje Brotnjo koji dijele prvo mjesto s Revita Banja Luka – imaju po 27 bodova, dok je Zrinski Ljubače pretposljednji sa sedam bodova.

Bit će to teška i neizvjesna utakmica. Gosti iz Brotnja su favoriti, no, ni mi u ovaj susret ne idemo s podignutom bijelom zastavicom, priča nam trener Zrinskog KK Ljubače Ilijaz Mahmutović, te nastavlja:

„U uzlaznoj smo formi, što mi daje za pravo da vjerujem mojim kuglačima da će dati maksimum kako bi iz ovog susreta ostvarili povoljan rezultat i time ovjerili našu tvrdnju da nam je mjesto u elitnom društvu, bez obzira na sve turbulencije koje su nam se događale u proteklom periodu. Raduje činjenica da je sve više prijatelja kluba koji nas podržavaju, no, ipak, za proljetni dio prvenstva ćemo morati još dosta toga poraditi, pogotovo poboljšati rad, red i disciplinu bez čega i nema uspjeha. Uostalom, to smo dokazali u posljednja dva kola kada smo navedene stavke podigli na višu razinu“.

Zbog neuređenog Zakona o športu na razini Države i Zrinski KK Ljubače muku muči kao i ostali športski klubovi, no, kuglački šport je takoreći u zapećku zbog nezainteresiranosti bh političara za ovakav vid športa, što se nadati da će i to mrtvo slovo na papiru ubrzo službeno stupiti na djelo pa i njima omogućiti normalno djelovanje, odnosno, da će makar grad Tuzla, pa i županija prepoznati njegove vrijednosti, te da će shvatiti da su kultura i šport jedni od glavnih čimbenika suvremenog društva.

Valjda i prozvani ubrzo shvate da: Nije dovoljno samo posaditi cvijet. Treba ga i zalijevati!

Autor: Anto Šimić Čiko
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});