fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DIEC 2018: Tuzla domaćin Prve konferencije o digitalnoj ekonomiji u BiH

Autor: Dnevno.ba

TUZLA - Prva međunarodna naučna konferencija o digitalnoj ekonomiji DIEC 2018, koju u organizira Visoka škola „Internacionalna poslovno - informacijska akademija“ Tuzla, održat će se 11. svibnja 2018. godine u Tuzli.

Ovo je prva konferencija o digitalnoj ekonomiji u našoj zemlji uopće koja ima međunarodni karakter, a okupit će eminentne naučnike, stručnjake, studente doktorskih i master studija iz različitih oblasti u kojima je digitalna tehnologija danas našla svoju primjenu.

“Imamo 24 pristigla rada od autora i koautora iz osam zemalja od Malezije, Turske, Japana do onih koji dolaze iz regije. Obzirom da se radi o konfereneciji koja se prvi put organizira, zadovoljni smo” – istakao je dr. sc. Haris Hamidović predsjednik programskog odbora koji čine 19 uglednih članova.

Konferencija ima za cilj da potakne razmjenu mišljenja, te da se prezentiraju i diskutiraju rezultati istraživanja iz oblasti IT menadžmeta i poduzetništva, poslovnih informacijskih sistema, digitalnog marketinga, E – poslovanja, E – obrazovanja, E – uprave, E – zdravstva, E – legislative i IKT industrije.

Tijekom jednodnevnog programa, koji će se održati u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, autori brojnih radova za cilj imaju pokazati gdje se u ovom trenutku nalazimo kao privreda i društvo, koliko smo iskoristili potencijale digitalne ekonomije i u kojoj smo fazi stvaranja digitalnog društva, te kako iskorititi priliku koju nam pruža primjena digitalnih tehnologija da ostvarimo željeni ekonomski rast i kvalitetnije, održivo društvo.

“Poziv za sve studente, kako s naše Visoke škole, tako i s drugih fakulteta, koji žele prisustvovati konferenciji je otvoren a posebno preporučujemo Microsoft-ovu studentsku sesiju, ali i druge sadržaje konferencije iz kojih mogu mnogo naučiti” – napomenuo je Damir Bećirović, direktor IPI akademije i predsjednik organizacijskog odbora konferencije DIEC 2018.

Konferencija će se održati 11. svibnja 2018. godine s početkomu 10.30 sati.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});