fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BOŽO SKOPLJAKOVIĆ: Halid Genjac “čita” lekcije HDZ-u BiH jer ih i dalje želi imati u svom savezu!

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Predsjednik Hrvatske stranke BiH Božo Skopljaković najoštrije osuđuje krajnje neprimjerene i nekorektne generalne teze i usporedbe koje je iznio predsjednik Glavnoga odbora SDA Halid Genjac da će „politika HDZ-a BiH u ovom vremenu doživjeti sličan kraj kao i Udruženi zločinački pothvat, jer je ona u svojoj suštini gubitnička i štetna za sve građane u BiH a najviše za Hrvate u BiH“.

Krajnje je neumjesno da takve prognoze iznosi visoki dužnosnik SDA, stranke koja punih 28 godina tijesno surađuje upravo s HDZ-om BIH i koja ništa manje nij kriva za agoniju ove zemlje i njezinih izluđenih naroda i građana.

„Hrvatska stranka svakodnevno ukazuje na neke pogubne poteze koje već sustavno povlači vrh HDZ-a BIH na štetu velikoga broja Hrvata u BIH, ali ta stranka ima izborni legitimitet i samo joj hrvatski birači i povijest mogu i vjerujem da hoće presuditi. Nije politički korektno, i zato ne može biti opravdanje izborna kampanja, presuđivati političkim partnerima i to na temelju argumenata koji bi se skoro u cijelosti mogli zalijepiti i stranci u kojoj je gosp. Genjac jedan od najviših dužnosnika tijekom cijeloga vijeka trajanja. Zamislite kada bi sada ja ili netko iz drugih hrvatskih stranaka u ime Bošnjaka povijesno presudio SDA zbog stravičnih zločina koje su nedvojbeno počinili i neke postrojbe ili pojedinci iz ABiH, ili za pljačku državne imovine, za neka sumnjiva ubojstva ili grube političke promašaje. Neka o SDA sudi bošnjački narod. Plašim se da su zadnji radiklani istupi Bakira Izetbegovića i Halida Genjca uvod u novi međustranački sukob između SDA i HDZ-a BIH i jeftino predizborno prikupljanje poena, a koji u biti otežava pokušaj oporbenim hrvatskim strankama da na izborima ugrozi pobjedu HDZ-a BiH. Kao predsjednik Hrvatske stranke ne sporim da su neki pojedinci iz HVO-a počinili teške zločine nad Bošnjacima, ali kao pripadnik HVO-a ne mogu nikako prihvatiti generalnu ocjenu Halida Genjca da su“ u ratu u okviru tog Udruženog zločinačkog poduhvata ubijani civili, Bošnjaci zatvarani u logore, protjerivani sa prostora gdje je djelovao HVO, i uništavani svi tragovi njihovog kulturnog i vjerskog identiteta“, što upućuje da Genjac i drugi pojedinci iz SDA sve više žele cijelom HVO i svakome njegovome pripadniku namenuti hipoteku ratnoga zločinca, što je neprihvatljivo i što je pravno neutemeljeno. Podsjećam gosp. Genjca da su u Haagu pravomoćno osuđeni jedan od načelnika Glavnoga stožera ABiH i još nekoliko generala, dok se pred domaćim pravosuđem također vodi ili će se voditi postupak protiv nekoliko visokih zapovjednika ABiH“ – stoji u reagiranju Bože Skopljakovića, predsjendika Hrvatske stranke BiH.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});