fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

BRNABIĆ PORUČUJE S JAHORINE: “Spremni smo za zajedničku sjednicu sa…”

Autor: Slobodna bosna

SARAJEVO - "Regionalna stabilnost, sigurnost i mir su nam od životne važnosti", naglasila je Brnabić.

Ona je istakla kako Srbija danas ima fiskalnu i makroekonomsku stabilnost, te rekordan priliv direktnih stranih investicija.

“No, mi smo mala zemlja i malo tržište. Ukoliko postoji bilo kakva nestabilnost u regiji, pa čak i ako postoji percepcija nestabilnosti u regiji, trpit ćemo i mi”, kazala je Brnabić na marginama Jahorina ekonomskog foruma.

Kako je naglasila, bez stabilnog, jakog i dobro integrirane regije, nijedna zemlja ne može u potpunosti iskoristi svoje potencijale.

“Bez toga da imamo stabilnu regiju koji je percipiran da je stabilan, mi ne možemo ostvariti sve potencijale za koje imamo stvorene preduslove. Važno nam je da regija bude stabilan, siguran i dobro integrirana kako bismo osjetili sve koristi reformi koje su provedene”, kazala je premijerka Srbije.

Zaključila je da Vlada na čijem je čelu podržava održavanje zajedničke sjednice sa svima koji žele razgovarati, te realizirati zajedničke projekte.

Autor: Slobodna bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});