fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Clinton i Trump se svađaju zbog BiH

Autor: Dnevni avaz

WASHINGTON - U jeku američke predizborne kampanje, u centar pažnje izbila je, vjerovali ili ne, Bosna i Hercegovina.

Naime, kandidat Demokratske stranke Hillary Clinton našla se na meti simpatizera republikanskog kandidata Donalda Trumpa zbog svoje izjave o Bosni i Hercegovini.

Hillary Clinton je šest godina, na govoru na Univerzitetu George Washington 17. ožujka 2008. godine izjavila sljedeće:

“Sjećam se da smo sletili pod vatrom snajpera. Bilo je planirano da nas svečano dočekaju na aerodromu po slijetanju, ali umjesto svečanosti morali smo trčati pognutih glava u vozila koja su nas potom prebacila u bazu”, rekla je tada Clintonova.

Međutim, novinar Washington Posta Glenn Kessler demantovao je takve navode Clintonove.
“Kao reporter koji je posjetio BiH nedugo nakon potpisivanja Deytonskog mirovnog sporazuma u decembru 1995. godine mogu potvrditi da je rizik posjete ovoj zemlji, posebno u super-utvrđenoj bazi američke vojske u Tuzli, bio više nego minimalan. Iako Hillary Clinton i bivši vojni tajnik Togo West tvrde drugačije, Bosna nije bila opasna po sigurnost tadašnjeg predsjednika Billa Clintona koji ju je posjetio početkom 1996. godine. Da je zaista bilo neke snajperske vatre kada su Clintonovi došli, siguran sam da bi cijeli svijet o tome znao isti dan”, napisao je Kessler.

Naravno, ovakvu situaciju jedva je dočekao Donald Trump:

“Clinton je svjetski lažov. Pogledajte samo njene izjave oko e-mailova i servera ili njenog slijetanja u Bosnu kada je rekla da je napadnuta snajperima, a u stvari su je djevojčice ‘napadale’ buketima cvijeća”, rekao je Trump u svom govoru 22. lipnju 2016. godine.

Trumpovi simpatizeri su napravili i video, u kojoj je Clintonova montirana kako je napadnuta u BiH.

Autor: Dnevni avaz
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});