fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Ilustracija

BEBA JE ROĐENA ZDRAVA: Obdukcija majke i novorođenčeta otkrila užasnu istinu

Autor: Dnevno

Majka umrla usljed iskrvarenja nakon porođaja, a beba zbog neadekvatnog zbrinjavanja

Obdukcijom tijela Zorice Č. (26) iz Petrovca i njene tek rođene bebe, koji su pronađeni mrtvi u stanu u Mrkonjić-Gradu, utvrđeno je da je majka umrla usljed iskrvarenja nakon porođaja, a beba zbog neadekvatnog zbrinjavanja.

Kako “Avaz” saznaje, beba je rođena živa, uredne težine, ali je podlegla, jer nije adekvatno zbrinuta. Novorođenčetu ni pupčanik nije bio podvezan, već samo otkinut.

“Obdukcijom je utvrđeno i da se nije radilo o prijevremenom porođaju, već da je majka bila u devetom mjesecu trudnoće”, navodi izvor blizak istrazi.

Kao što je “Avaz” pisao, istražioci sumnjaju da je Zorica Č. željala da prikrije porod. Vjerovatno se zbog toga nije obratila ljekarima, već se porodila u unajmljenom stanu u Mrkonjić-Gradu, u kojem je sama živjela. Tokom uviđaja, policija je pronašla tragove koji ukazuju na to da je, nakon poroda, u stanu prala krv, dok je stvari koje je koristila za vrijeme poroda, strpala u veš-mašinu u namjeri da ih opere. No, njeno zdravstveno stanje se iskompliciralo, što je odvelo u smrt i nju i bebu.

Podsjetimo, tijela majke i bebe pronađena su u nedjelju navečer. Policiji je u 21:20 sati prijavljeno da Zorica Č. nikome ne otvara vrata stana te da se ne javlja na mobilni telefon. Po prijavi, policija je, zajedno sa stanodavcem, ušla u stan i zatekla njihova tijela.

Zorica Č. radila je kao konobarica u jednom kafiću u Mrkonjić-Gradu. Prema nepotvrđenim informacijama, ona je razvedena i majka je jednog djeteta, a za sada nije poznato ko je otac preminulog novorođenčeta.

Autor: Dnevno
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});