fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Konobar u Splitu prepoznao je grb Zvezde – prijetili su klanjem i tukli šipkama!

Autor: Index.hr

SPLIT - Trojica vaterpolista Crvene zvezde napadnuti su danas u Splitu uoči utakmice s Mornarom u Regionalnoj ligi.

Vaterpolisti su sjedili u kafiću na Rivi u trenirkama Crvene Zvezde. Prišla im je skupina mladića i zatražila da skinu obilježja srpskog kluba. Potom su ih počeli naguravati i udarati.

Dvojica igrača su pobjegla, a golman Aleksandro Kralj spasio se od makljaže skokom u more. Nije htio izaći do dolaska policije. Građani su mu pomogli, dok su drugi dovikivali kako je “on ipak četnik”. Dok se bacao u u more, golman Zvezde, inače rođen u Cetinju, vikao je: “Ja sam Crnogorac”.

“Da nisam skočio, ubili bi me”, kazao je nakon incidenta.

Srbi su šokirani napadom. Sazvali su izvanrednu press konferenciju u vaterpolskom savezu u Beogradu u 17 sati. Objavili su detalje napada.

“Naši igrači su imali jakne, a ispod su imali trenirke s obilježjima kluba. Konobar u kafiću je nekako vidio i prepoznao obilježja i započeo svađu. Naši su htjeli promijeniti kafić, a pojavila se određena grupa huligana sa šipkama, i prijetili su klanjem, a jednog su igrača udarili s leđa nekoliko puta. Maksimović je dobio metalnu štangu u nogu i pobjegao je s lica mjesta trčeći jedan kilometar. Alesandro Kralj je dobio štangu, ima povrede vrata i slomljen nos”, na press konferenciji je kazao direktor Zvezde Igor Milojević i potvrdio da igrači još nisu krenuli za Beograd u Splita.

“Svi smo šokirani. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti iz Hrvatske uvijek slobodno šetaju u našoj zemlji u obilježjima njihovih klubova. Ovo je jednostavno nepojmljivo”, dodao je direktor Zvezde.

Napad u Splitu uznemirio je predsjednika vaterpolskog saveza Srbije Viktora Jelenića.

“Golman se morao spašavati skokom u more. Što da kažem, pa to je sramota i katastrofa. To nisu navijači, to su igrači”, kazao je Jelenić, bivši reprezentativac s olimpijskim i svjetskim medaljama.

Splitska policija traga za petoricom napadača na sportaše iz Srbije.

“Jedan od napadnutih vaterpolista je skočio u more, a dvojica su pobjegla. Do našeg dolaska na mjesto događaja razbježali su se i napadači. Mladiću koji je skočio u more ponudili smo liječničku pomoć, no odbio je. Za sada nema vidljivih ozljeda. Odveli smo ga u hotel i tamo s njim obavili razgovor, te sa ostalom dvojicom koji su uspjeli pobjeći. Paralelno s tim policija traga za počiniteljima i provodi kriminalističko istraživanje”, kazala je za Hinu Željka Radošević iz splitske policije.

“Žalosno je da se ovo događa u Splitu”

Nasilje su odmah osudili u splitskom Mornaru i Zajednici sportskih saveza i udruga Grada Splita.

“Nazvali su nas čelnici Zvezde i rekli da su na putu kući. Žalosti me da se to dogodilo u mom gradu. Besmisleno je to komentirati razloge napada”, kazao je Zdeslav Vrdoljak, trener Mornara.

Autor: Index.hr
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});