fbpx
Ronald Goršić/Cropix/arhiva

Davor Božinović komentirao odluku splitskog gradonačelnika Ivice Puljka koji je dao potporu bošnjačkoj stranci

Autor: dnevno.ba

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u nedjelju je ocijenio važnim da se što više građana Bosne i Hercegovine odazove na izbore jer je to doprinos demokraciji. Rekao je to u nedjelju u Mariji Bistrici gdje je bio na 30. hodočašću Hrvatske vojske, policije i branitelja, odgovarajući na novinarsko pitanje što očekuje od izbora u BiH-a.

Dodao je kako je najbolji doprinos demokraciji i najbolja zaštita demokracije kad ljudi izađu na izbore, izraze svoju volju i dobiju one predstavnike da upravljaju institucijama i najužim dužnostima u Bosni i Hercegovini na temelju njihove jasno izražene volje. Osobno očekuje da će sve proći u redu.

– Očekujem da prođe sve u skladu, u jednoj fer utakmici, koliko je to u ovoj situaciji moguće, odnosno da prođe mirno i da vidimo što će biti nakon ovih izbora. Ono što je za Hrvatsku jako bitno, s obzirom na to da se radi o nama susjednoj zemlji, to je da Bosna i Hercegovina bude država koja je funkcionalno spremna da krene putem Europske unije, naglasio je ministar unutarnjih poslova ističući kako je za Hrvatsku bitna jedinstvena Bosna i Hercegovina, Bosna i Hercegovina koja se pridružuje europskoj obitelji.

Zamoljen da komentira to što je splitski gradonačelnik Ivica Puljak dao potporu bošnjačkoj stranci, Božinović je rekao da Puljak sam mora ponuditi odgovor na to pitanje. Dotaknuo se i moguće reakcije visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta koji je u subotu poslao priopćenje u kojem je najavio da će se sve pratiti i da će intervenirati ako bude potrebe.

– On nije tu bio nešto naročito precizan, a na tragu vašeg pitanja, ja mogu biti još manje. Dakle, vidjet ćemo kako će se visoki predstavnik postaviti i što će biti sadržaj eventualnih njegovih odluka, dodao je.

 

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI