fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DGS uhvatio čovjeka s naoružanjem u Rudom, ispostavilo se da je to policijski inspektor

Autor: Dnevno.ba

RUDO - Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, 18. listopada 2019. godine, lišili su slobode S.I. (1967.), državljanina BiH.

Naime, graničnom kontrolom vozila Passat, bh. nacionalnih oznaka, kojim je i upravljao S.I., pripadnici GPBiH otkrili su veću količinu vojnog oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

O događaju je obaviješten tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu – područni ured Višegrad, koji je naložio da se predmet ustupi Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na daljnje postupanje.

Kasnije se doznalo da je riječ o Slavku Ivanoviću, policijskom inspektoru u Policijskoj postaji Rudo, koji je tvrdio kako oružje i eksploziv koje je prevozio u prtljažniku pripadaju njegovom puncu!

Provjeravaju se njegove tvrdnje da je sve to uzeo iz kuće svoga punca, koji živi u blizini, i prevozio prema Rudom.

Inspektor je, kako saznaju Nezavisne novine, tijekom saslušanja navodno rekao da mu je punac teško bolestan te da ga je punica zamolila da izmjesti oružje iz kuće, zbog čega je sve to stavio u automobil i zaputio se prema Rudom.

Također, neslužbeno se saznaje da je prilikom granične kontrole i prijavio što ima u prtljažniku.

On je tvrdio da za većinu toga ima uredno izdate dozvole na ime njegovog punca, ali policija provjerava sve te navode.

Nakon što je MUP RS preuzeo ovaj slučaj, po nalogu Osnovnog suda u Višegradu obavljeni su pretresi kuće Ivanovića, pomoćnih objekata i njegovog automobila.

Kako je potvrđeno iz Policijske uprave Foča, tijekom pretresa njegove kuće u Rudom pronađena je jedna puška, za koju je imao uredno izdatu dozvolu i koja je dobrovoljno predata.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});