fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

DRAGAN ČAVIĆ: Narodnu skupštinu RS-a treba raspustiti

Autor: Faktor.ba

BANJA LUKA - Zastupnik NDP-a Dragan Čavić kazao je danas, u nastavku zasjedanja 23. redovne sjednice Narodne skupštine RS, da se opet pokazala praksa neustavnog i nezakonitog rada u entitetskom parlamentu, te bahatog odnosa Vlade RS prema ovoj zakonodavnoj instituciji.

On je posebno kritizirao upućivanje po hitnom postupku nekoliko tačaka na dnevni red, te činjenicu da je trećina tačaka promijenjena za manje od 24 sata pred početak zasjedanja.

Istaknuo je da je njegov klub zato odmah nakon usvajanja dnevnog reda zatražio pauzu, te da su razmatrali da dalje ne učestvuju u zasjedanju, ali da će ipak ostati u skupštinskim klupama zbog dvije interpelacije koje je opozicija u RS-u još prošle godine uputila u proceduru, a koje su tek sada stigle na dnevni red.

– Pokazuje se da ne samo da Vlada RS ne prestaje sa bahatim odnosom prema NSRS, nego je to još izraženije i bezočnije. Do oktobarskih izbora bi trebalo raspustiti ovu skupštinu. Nenormalno je da se ponavlja ista praksa. Pokušali smo sve što smo imali u moći da prekinemo i onemogućimo ovakav rad NSRS-a, vjerujući da je Vladu RS moguće upristojiti da se ponaša u skladu sa ustavom i zakonom. Ali to je nemoguće. Ovo je užasno i neviđeno ranije u historiji RS – kazao je Čavić.

Autor: Faktor.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});