fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

FOTO: Obilježen Dan općine Grude – Briga za lokalnu samoupravu!

Autor: Dnevno.ba

GRUDE - Polaganjem vijenaca na grobu pokojnog predsjednika HR HB Mate Bobana u Gorici te ispred središnjeg spomenika poginulim hrvatskim braniteljima danas je u Grudama počelo svečano obilježavanje Dana općine Grude, Dana ZHŽ-a kao i obljetnice utemeljenja HZ Herceg Bosne i sjećanja na Grad heroj svih Hrvata - Vukovar, koji se obilježavaju 18. studenoga.

Nakon polaganja vijenaca u kino dvorani Grude održana je svečana sjednica Općinskog vijeća koja je otpočela himnom svim Hrvata „Lijepom našom“ u izvođenju zbora Osnovne glazbene škole Grude i minutom šutnje za sve poginule hrvatske branitelje.

grude2-17112017

Sjednici, koju je otvorio predsjednik Vijeća Draženko Vranješ nazočili su brojni uglednici iz političkog, društvenog i kulturnog života Gruda, susjednih županija i načelnici susjednih prijateljskih općina iz RH dok su u izaslanstvu HNS-a koje je predvodio Bariša Čolak, predsjedatelj Doma naroda PS BiH bili i predsjedateljica DN PFBiH i članica Predsjedništva HDZ BiH Lidija Bradara, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Predrag Kožul, federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović i brojni drugi.
grude3-17112017

Ljubo Grizelj, načelnik općine Grude u iscrpnom govoru o urađenom u protekloj godini ali i budućim planovima, istaknuo je kako općina Grude u svojoj 62.-godišnjoj povijesti u ovakvom administracijskom obliku, nema značajnijeg datuma od 18. studenog te kako s ponosom baš na ovaj dan, dan uspostave Hrvatske zajednice Herceg Bosne u Gradama, i ova općina proslavlja svoj Dan. U svom obraćanju se prisjetio važnijih aktera ovog ali i brojnih drugih događaja i značajnih osoba te istaknuo važnost zajedništva te dobrih međuljudskih odnosa. S posebnim ponosom se osvrnuo na uspjehe grudskog gospodarstva te važnost decentralizacije javnih prihoda koja mora biti primjerena decentralizaciji obaveza lokalnih samouprava.

grude4-17112017

S njim se složio i načelnik Tomislavgrada Ivan Vukadin obrativši se u ime svih nazočnih načelnika, te kazao kako upravo općine imaju najvažniju ulogu u organizaciji svakodnevnog života. Vukadin je, dotaknuvši se aktualnih izjava određenih političara, poručio, kako se hrvatski narod ne boji zveckanja oružja i kako načelnike nikakvi amaneti osim europskog puta Bosne i Hercegovine ne zanimaju.

grude5-17112017

“Grude se osim svojim gospodarstvenicima ponose i svojim sportašima, posebno rukometašicama te grudskim mažoretkinjama kao i brojnim kulturnim manifestacijama”, kazao je načelnik Grizelj te najavio nastavak ulaganja kako u infrastrukturne projekte, za koje naravno očekuje i značajniju podršku sa viših razina vlasti, tako i prije svega u obrazovne ustanove. Potpora studentima kao i programima namijenim mladima općenito neće izostati, nastavio je te istaknuo i neke prekogranične projekte u kojima ova općina sudjeluje kao i realiziran projekt poboljšanja učinkovitosti općinske administracije.

grude6-17112017

Bariša Čolak je također posebno istaknuo važnost grudskog gospodarstva nazvavši ga već “europskim brendom” koje, kako je kazao, na najbolji način doprinosi razvoju općenito ali i opstanku ljudi na ovim prostorima.

Svi govornici su se dotakli i predstojeće presude hrvatskim generalima u Haagu dok je u svom govoru, u ime brojnih gostiju iz Republike Hrvatske, Jure Katić, gradonačelnik prijateljskog grada Slunja još jednom zahvalio žiteljima općine Grude koji su prihvatili i pomogli prognanim Slunjanjima u Domovinskom ratu.

Ove godine, javno priznanje je dodijeljeno tvrtki TP Drinovci d.o.o. Grude.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});