fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

“Iza željezne zavjese!”

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba

ZAGREB - Nedavna izjava predsjednice RH K.G.K.kako je ona u vrijeme Jugoslavije rođena i živjela iza „željezne zavjese“ podigla je medijsku prašinu opet i tko zna koji put zahvaljujući orijunaškim, lijevim mainstream medijima kojima se priključuje plejada Titoista, komunista, antifašista, liberalista, globalista, mentalnih Jugoslovenista, jugo-komunističkih ostataka, te ostale neistrijebljene stoke sitnog zuba, žuto-zelenih vragova kako je to lijepo rekao pokojni hrvatski predsjednik dr.Franjo Tuđman. Od onih koje treba izdvojiti su bivši predsjednik RH, Stjepan Mesić, bivši direktor HRT Mirko Galić, te sadašnji aspirant na mjesto predsjednika RH Zoran Milanović, kojima jugoslovenština izviruje iz svake spore na tijelu. Svi oni na sebi svojstven način pravdaju onu „bivšu majku svih nas“ Jugoslaviju u kojoj je bilo kudikamo bolje nego u „ovoj nakaradnoj“ danas. Ako ništa pravdaju je na način kojim bockaju upravo predsjednicu RH kako je čak i njoj bilo bolje u njoj nego u ovoj danas. Svoje razloge pronalaze u mnogim sferama života pa čak i u tome kako se u „onom sistemu“ moglo ići nesmetano u crkvu pa čak i putovati po svijetu s onom čuvenom crvenom putovnicom tj. “pasošem“.

No, prije nego li krenemo u „pravdanje“ onog i ovog sustava ili sistema potrebito je napomenuti kako je Winston Churchill prvi, 05.ožujka 1946. godine, spomenuo termin „željezna zavjesa“ koji termin se održao do dana današnjeg a koristile su ga zapadne sile kako bi sve ono iza te željezne zavjese okarakterizirali kao nedemokratsko, represivno i necivilizirano. U tom smislu Churchill je izjavio kako se željezna zavjesa spustila na europski kontinent od grada Sttetina (polj.Szczecina) na Baltiku do Trsta na Jadranu. Potom je on nabrojao vodeće glavne gradove iza te željezne zavjese i to: Varšava, Berlin, Prag, Beč, Budimpešta, Beograd, Bukurešt i Sofija. Za sve države iza željezne zavjese koristio je terminologiju: “nedostatka demokracije u kojoj glavnu ulogu imaju represivni policijski režimi“.

Izjavu K.G.K.treba promatrati u kontekstu trenutka u kojem je dana a dana je pred nove predsjedničke izbore u RH jer ona očekuje pridobiti tzv. “desno“ biračko tijelo koje je iskoristila na prethodnim izborima kada je tijesno pobijedila protukandidata ljevice Ivu Josipovića pa joj je svaka takva izjava dobrodošla, no onu ju zacijelo ne bi dala u nekom drugom trenutku ukoliko bi joj to više štetilo jer je to pokazala u više navrata,kada se nije očitovala o zabrani svete Euharistije na Bleiburgu ove godine,ili nemuštog izvlačenja od podrške starohrvatskom pozdravu ZDS, podršci abortusu, IK, ili Marakeškom sporazumu, te sve agresivnoj prosrpskoj i pročetničkoj politici iz same Hrvatske i van nje,premda je u par navrata davala izjave kako je BiH pogodno tlo za jačanje Islamskog ekstremizma i fundamentalizma,jer su joj i te izjave dane sračunato kako bi opet homogenizirala hrvatsko biračko tijelo u BiH koje ju je podržalo na prošlim predsjedničkim izborima.

No,bilo kako bilo njena izjava o željeznoj zavjesi je ponovno uzburkala ionako nemirne duhove na relaciji lijevi-desni u RH i te tenzije se svakim danom sve više pojačavaju prijeteći eskalaciji koja će neminovno doći kad-tad jer unatoč osudi Vijeća Europe svih totalitarnih sustava: nacionalizma,fašizma i komunizma prva dva se na svakom koraku osuđuju i procesuiraju dok se treći koji je gori nego prva dva skupa u velikom luku zaobilazi, njegovi simboli, obilježja, te njegova mentalna zaostavština svakim danom sve otvorenije i ne skrivenije napada sva demokratska i katolička nastojanja hrvatskog puka. Zadnja Rezolucija Vijeća Europe od 19.rujna ove godine po tko zna koji put traži od bivših socijalističkih država a sada članica EU da osude sva tri totalitarna sustava što su sve članice učinile osim Slovenije i Hrvatske, dapače u tim državama jačaju ti lijevi socijalistički, komunistički,antifašistički protuhrvatski elementi koji se svakim danom sve više kote prijeteći RH kao i u vrijeme Domovinskog rata ili II svjetskog da je zbrišu s lica zemlje i vrate je pod okrilje tzv. “regiona“ koji je drugo ime za Jugoslaviju u kojoj vjerskog, nacionalnog i kulturnog identiteta hrvatskog naroda ne može biti. Samo što ovaj put,ukoliko im se za to pruži prilika neće načiniti povijesne greške kao po završetku II svjetskog rata kada su pobili na križnom putu preko 500 000 nevinih Ustaša, domobrana, žena i muškaraca među kojima je bilo dosta staraca i djece koji su imali samo jedan crimen:bili su Hrvati.

Poslije Križnog puta stradalo je još nekoliko stotina tisuća Hrvata diljem svijeta ili kazamatima tipa Golog otaka, Lepoglave, Gradiške, Zenice, Srijemske Mitrovice, i sl.Ili pak u Domovinskom ratu kada je velikosrpska ili veliko muslimanka ideologija htjela Hrvate zatrti na njihovim vjekovnim ognjištima, kada je u Domovinskom ratu stradalo 20 000 ljudi, od kojih su velika većina bili civili, branitelji, nestali, dok se preko 3000 branitelja ubilo nakon završetka rata. Na području RS Hrvati su praktično zbrisani kao i s područja koja danas kontroliraju Muslimani-Bošnjaci u FBiH. Sada te ponovno okupljene i združene zločinačke snage Srba i Muslimana premda neovisno jedni od drugih žele i ovo malo hrvatskog puka zatrti da mu se ne zna ni za sjeme. U tom smislu svako malo te snage prekosvojih zločinačkih medija tipa Indeks, (Yudex), Jutarnjeg lista, Slobodne Bosne, Radio Sarajeva, Klix-a, ili Hayata, koriste svaku priliku kako bi ocrnili a u najblažem slučaju ismijali bilo kojeg hrvatskog predstavnika od kojih im je najinteresantnija K.G.K. kojoj prišivaju epitete i atribute nemoralnih ili nedoličnih osoba koje se znaju samo kreveljiti i ljubiti pod utjecajem opijata i alkohola s nogometašima u gaćicama ili osuđenim kriminalcima tipa Zdravka Mamića. Zanimljivo je pak kako portali Slobodna Bosna ili Radio Sarajevo kada objavljuju fotke K.G.K.pronađu neku na kojoj premda prirodno lijepa K.G.K. grubo rečeno bude prikazana „iskežena“ ili razbarušene kose u nekoj neprikladnoj situaciji.A tek koliko lažu to je za čitavog jednog romana od kojih 1000 stranica.

A sve to ti mediji čine jer još nije zaživjela normalna država u kojoj bi svatko trebao odgovarati za svoje izgovorene ili napisane riječi,pa ukoliko se dokaže kako je netko nekoga neosnovano i bez dokaza optužio za nešto nanijevši povredu njegovog ugleda i časti taj netko bi trebao to mrsno platiti.Toga na ovim prostorima tzv. “regiona“ još uvijek nema pa te protuhrvatske zločinačke snage sada igraju svoje sotonsko vampirsko kolo poput četničkih hordi prigodom osvajanja Vukovara ili poleđima zarobljenih hrvatskih vojnika u srpskim ili muslimanskim logorima diljem RH i BiH u vrijeme Domovinskog rata.

Ta „žikina“ kola se sve više igraju u samim središtima najvećih hrvatskih gradova jer im je omogućeno. Jer im je dopušteno. Pa će tako uskoro u Zagrebačkoj Areni gostovati LepaBrena čiji se dolazak pompozno najavljuje danima dok se hrvatskoj ikoni i najvećoj glazbenoj zvijezdi RH,domoljubu i Branitelju M.P.Thompsonu brani nastup u pulskoj Areni te mnogim mjestima u RH i van nje.I sve to hrvatski domoljubni katolički puk trpi, podnosi a ne reagira. Ne reagira jer su protuhrvatske snage u tolikoj mjeri ojačale da su u stanju godinama voditi mukotrpne sudske sporove protiv hrvatskih Branitelja koji su stukli ćirilične ploče u Vukovaru,od kojih izdvajam hrvatskog Branitelja Marijana Živkovića iz Vukovara koji je dao dva sina u obrani jedine nam RH,da bi konačno pod pritiskom onog manjeg dijela domoljubnih Hrvata RH Državno odvjetništvo odustalo od njegova kaznenog progona na način kojim su smirili uzburkanu vodu u Vukovaru kada su ga proglasili bitno neubrojivim u vrijeme razbijanja tih ćiriličnih ploča. Ako je gospodin Marijan Živković neubrojiv onda je barem 80%svih Hrvata diljem RH i van nje neubrojivo pa među njima i pisac ovih redaka. Osim toga indikativno je povlačenje kaznenog progona od strane Državnog odvjetništva RH baš sada u vrijeme izbora za predsjednika RH jer postavlja se opravdano pitanje bilio državno odvjetništvo odustalo od kaznenog progona da nisu predsjednički izbori pred vratima.

Te su snage ojačale jer trenutačno nema snage u RH koja je u stanju provesti u djelo Rezolucije Vijeća Europe o osudi komunizma jer je nacionalizam i fašizam davno osuđen. Nema osobe koja može zakonskim putem zabraniti zvijezdu petokraku,obljetnice partizanskih zločina, rođendana druga Tita u Kumrovcu svake godine. Ili slavljenja bilo kojeg slavlja komunističke Jugoslavije koji je nanio štetu hrvatskom narodu. Nema tih snaga koje semogu oduprijeti nadirućem valu povampirenih antifašista ili komunista koji pravdaju ono bivše kao bolje, kao ispravnije. Koji slave onaj sustav kao jedini sustav u kojem je svima bilo bolje. Nekima odista je bilo bolje u onoj “bivšoj“, međutim takvima nema mjesta u RH danas a oni je truju iznutra trošeći njene kune, platežno sredstvo NDH. Nema Hrvatska snage kao država Izrael koja je zabranila ulazak u Izrael neprijateljima Izraela premda su državljani Izraela, zabraniti ulazak u RH mnogim jugo-komunističkim ostacima i osvjedočenim neprijateljima RH,poput glumca SenadaHadžihafizbegovića, Tarika Filipovića koji se izruguje s likom generala Domazeta Loše, a glumio ga je u Vrdoljakovom filmu General, Miloradu Pupovcu (Pupavcu), Stanimiroviću, Teršelićki, Jakovini, Pilselu, Tomiću, Puhovskima, Josipovćima, Jovanovićima, Baucima, te najnovijem koji se pridružuje ekipi antifašista i globalista glumcu Goranu Bogdanu iz Jara kod Širokog Brijega, koji podržava gay parade, a antifašizam mu je blizak dok mu se gadi desni ekstremizam koji jača u Europi, i koji izjavljuje srpskom Kuriru kako ga: “boli k…c za Hrvatsku što neće da “emituje” neku emisiju u kojoj on glumi u srpskoj produkciji u njegovom „balkanskom regionu“ koji mu je blizak. A mi koji znamo kakav je bio onaj sustav jer smo greškom u tom sustavu rođeni poput K.G.K.znamo kako je onaj sustav utemeljen na principu: ja tebi-ti meni. Gdje je M.P.D. (moralno-politička podobnost) bila jedini uvjet dobivanja bilo kakvog posla u Javnim poduzećima.Sustav u kojem nisi smio spomenuti Titaili KPJ u negativnom kontekstu. Sustav u kojem je jedan sada već pokojnik a nikako pokajnik u vrijeme SFRJ,negdje 1971 godine odgulio godinu dana zatvora samo zato što je: “psovao Titu i partiju“, a koju presudu Okružnog suda u tadašnjoj Lištici posjeduje pisac ovih redaka. Sustav u kojemu je krvavo ugušeno“hrvatsko proljeće“, u kojemu su hrvatski studenti željeli neko novo hrvatsko proljeće a ne ono pod čizmom jugokomunističkih vlasti. Proljeće u kojemu su tenkovi JNA gazili studente u Zagrebu.

Sustav u kojemu je svirepo ubijeno od 600 do 800 svećenika i časnih sestara te desetine tisuća naših emigranata diljem svijeta pod nejasnim okolnostima. Sustav u kojemu se drugoga moglo ubiti bez problema ukoliko ne samo radi drugačije već i misli drugačije. To je taj sustav u kojemu je vrijedila crvena putovnica tj.pasoš čije blagodati je iskoristio i moj pok.otac kada je koncem 60-ih godina napustio ovu komunističku zločinačku tvorevinu u kojoj za njega kao i za tisuće drugih katolika,domoljuba nije bilo mjesta već samo za odabrane odnosno probrane kadrove KPJ. Sustav koji je odlučio pustiti ih vani koliko god to zatraži kako bi oni ovamo igrali svoje vražje kolo,iščekujući mog oca i sve druge odmah na autobusnom kolodvoru te s njim obavljali neograničeno duge razgovore u „marici“ dok smo mi dječica iza “zarica“ (za one koji ne znaju to su male naborane zavjese na prozorima dimenzija kojih metar sa metar), naše male obiteljske kuće virili kad će nam otac ući u kuću a nismo mu se smjeli primaknuti pred vlastitom kućom.

Sustav u kojemu se zarađene DM nisu mogle legalno i redovnim putem podići iz banaka premda su dolazile u nju kao zarađene DM već njihova protuvrijednost u yugo dinarima kojima su se samo dodavale nule. Inflacija i denominacija. Sustav u kojemu se odista moglo ići u crkvu na svetu misu i u gostionu nakon nje i gdje bi bilo tko,tko se drzne zapjevati Marjane, Marjane ili neku starohrvatsku pjesmu bio za 10 minuta pozvan u „miliciju“ jer je iz“dobro provjerenih izvora“ utvrđeno kako je pjevao ili rekao to i to. A utvrđeno je jer je na jednog “našeg“ bilo njihovih tri koji su „špijali“ u svakoj gostionici,zaseoku pa čak su radili i unutar naše crkve za taj sustav. Sustav u kojemu nema Boga, koji je u stvari sušta negacija Boga i njegovih zakona bez obzira što se u tom sustavu “bez problema išlo u crkvu“. Sustav koji je po samom svom izvorištu zločinački jer je kreiran rukom samog Sotone i kao takav se održao do dana današnjeg jer ga nije nitko stjerao u kut i posjekao mu korijenje. Sustav kojeg nitko do dana današnjeg nije ubio. Stoga toliki izljevi bijesa na izjavu K.G.K.o željeznoj zavjesi u kojoj je rođena i živjela. Jer htjeli mi to ili ne htjeli priznati sva je zbilja i loša stvarnost hrvatskog puka sadržana iza te željezne zavjesekoja još uvijek stoji premda se u njoj mogu psovati svi hrvatski političari,glazbenici, novinari, sportaši, bilo tko, tko nam sjedne na žulj. Možemo sve redom j…..i ali se iz tog j……a neće roditi ništa. Možemo samo sebe još više ranjavati. Jedino što možemo učiniti je pojaviti se negdje, nekada kako bi njima,a znamo kome na jedini ispravan način j…..i sjeme pogansko koje ćemo posijati na glatko kamenito tlo na kojemu ništa ne rađa i ništa ne uspijeva.

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});