fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

JAVIO NAM SE DUDIN SNABDJEVAČ KOKAINA, SRETEN SREĆKO MANOJLOVIĆ I PRIZNAO, DA SVE ŠTO SMO OBJAVILI JE ISTINA: „Odakle brate videa, ja sam prijavio Čampare za drogu…molim te skini članak sa portala…ozbiljne su stvari, ali istinite…“!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

Ne smiruje se bura, a bosanskohercegovačka javnost i profesionalna pravosudna zajednica u Bosni i Hercegovini, uključujući i određene međunarodne predstavnike u BiH, kao i policijske strukture, te agencije za provođenje zakona, ostali su šokirani, nakon što smo prije par dana objavili javni članak sa video snimcima (dokazima), koji upućuju na nikad jaču, i nikad čvršću spregu pravosudnih djelatnika (državnih tužitelja, ministara policije) sa kriminalom, odnosno kriminogenim licima, piše Josip Šimić-Đinđić!

Najprije smo oglasili javni članak naziva: „Postoje vjerodostojne i kredibilne informacije i snimci, da je tužilac Dubravko Čampara konzumirao drogu, od koga je nabavljao, te kako je istu, uz teške zloupotrebe u službenim vozilima preko granice, radi konzumacije, prevozio, SIPA sve znala…“ od 24. lipnja 2022. godine!

VIŠE NA: https://www.dnevno.ba/vijesti/postoje-vjerodostojne-i-kredibilne-informacije-i-snimci-da-je-tuzilac-dubravko-campara-konzumirao-drogu-od-koga-je-nabavljao-te-kako-je-istu-uz-teske-zloupotrebe-u-sluzbenim-vozilima-preko-granice-259304/?fbclid=IwAR2qbrmdQWkmmWvwR7Bg82haSEDjYnl9Sn693_typbjLUOXlcPCJZIuygbw

Nakon objave prethodno navedenog članka, uslijedilo je nebrojeno poruka: „Kada će Josipe ti snimci…Jedva čekamo…“!

A potom smo odmah sutra dan, točnije 25. lipnja 2022. godine, objavili javni članak sa video snimcima, naziva: „DNEVNO OBJAVLJUJE SNIMKE koji teško inkriminiraju i kompromitiraju državnog tužioca Dubravka Čamparu i Aljošu Čamparu. Sreten Manojlović nabavljao drogu za „ličnu“ upotrebu tužioca Čampare…Dudo preko granice pod policijskom svitom drogu prevozio…SIPA sve znala… Veze sa narko kartelima…“ od 25. lipnja 2022. godine, a koji je potresao cjelokupnu bosanskohercegovačku javnost!

VIŠE NA: https://www.dnevno.ba/vijesti/dnevno-objavljuje-snimke-koji-tesko-inkriminiraju-i-kompromitiraju-drzavnog-tuzioca-dubravka-camparu-i-aljosu-camparu-sreten-manojlovic-nabavljao-drogu-za-licnu-upotrebu-tuzioca-cam-259421/?fbclid=IwAR2jWwTNjAnxLBEgCkGmrI-4HunQY0M3IyN9ebCNwLVVcYOkoDYEdcBUyFo

Objavili smo, da postoje vjerodostojne i kredibilne informacije i snimci (koje smo objavili) sa Sky aplikacije i video zapisi drugih lica koja su koristila Sky aplikaciju, ili su se bavila konzumacijom i preprodajom, te nabavljanjem droge, a koji svjedoče, kako su se teško zloupotrebljavala službena vozila Tužilaštva BiH i policijskih struktura u kojima se prekogranično prevozila i preprodavala droga (kokain), koju je državni tužitelj Dubravko Čampara prevozio i koristio, i dok je jedno vrijeme bio pod policijskom pratnjom, to zloupotrebljavao, odnosno takve povlastice zloupotrebljavao.

Vjerodostojne informacije (snimci, koje smo objavili) ukazuju od koga je državni tužitelj Dubravko Čampara nabavljao drogu i istu konzumirao, te istu, znajući da mu je dodijeljena pratnja i vožnja u službenim vozilima u vrijeme kada se tretirao kao štićena ličnost, zbog njegova rada na pojedinim teškim predmetima, te istu u vozilima pod rotacijom preko granice prevozio, znajući, da se osoba pod pratnjom ne kontrolira na graničnom prelazu, to zloupotrijebio, te ko mu je sve drogu davao, kao i informacije da je sa svime bila upoznata SIPA, ali da niko ništa nije poduzeo!

Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine, Dubravko Čampara zv. Dudo, je od Sretena Srećka Manojlovića, rođenog 30. ožujka 1980. godine, nabavljao drogu kokain, koju je po pribavi konzumirao, a koja droga je nabavljana od Duška Kraljevića. Svjedoče to video zapisi Srećka Manojlovića pronađeni na njegovom mobitelu prilikom dešifriranja i raspakovanja Sky i anom aplikacije, kao i mobilnih uređaja, koji su u prethodnom periodu oduzeti od kriminogenih lica u kojima su pronađeni video zapisi, koji teško kompromitiraju državnog tužitelja Dubravka Čamparu, a koji bi ga – da ima imalo pravde u BiH – morali odvesti na optuženičku klupu Suda Bosne i Hercegovine.

Nadalje, objavljujući članak naziva: „DNEVNO OBJAVLJUJE SNIMKE koji teško inkriminiraju i kompromitiraju državnog tužioca Dubravka Čamparu i Aljošu Čamparu. Sreten Manojlović nabavljao drogu za „ličnu“ upotrebu tužioca Čampare…Dudo preko granice pod policijskom svitom drogu prevozio…SIPA sve znala… Veze sa narko kartelima…“ od 25. lipnja 2022. godine, javnosti smo pokazali, da sprega kriminala, odnosno kriminalaca i pravosudnih djelatnika nikad nije bila jača, te da oni koji bi trebali provoditi zakon, i procesuirati one za koje postoje dokazi o počinjenju krivičnih djela, zapravo ih štite i od njih drogu radi uživanja u istoj kupuju, štiteći ih tako. Objavljujući tako javan članak sa dokaznim snimcima pokazali smo i dokazali ono što svi znaju: da postoji kriminalna sprega pravosudnih dužnosnika sa kriminogenim licima, te njihova uzajamna suradnja na uštrb pravde i zakona.

No, nakon objave ovoga članka sa snimcima, javio nam se nesretni Sreten Srećko Manojlović, vidno uznemiren, pa nam je postavio nekoliko pitanja: „odakle brate videa. Ja sam Čampare prijavio za drogu 2015. godine…ali molim te skini sa portala…ozbiljne su ovo stvari, ali istinite…“, i tako u do nedogled, Srećko je slao poruke, kumeći i moleći, da se članak ukloni sa portala, iako je sam kazao, da sve što smo objavili, da su „to ozbiljne stvari, ali istinite“!

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Mediji su pozvani, da šire istinu, pa ako je nešto – prema sopstvenom priznanju Srećka, ozbiljno, ali ipak istinito – zbog čega bi se uklanjalo sa portala, obzirom, da nismo objavili nikakvu laž ili klevetu!

Srećko je dalje kumio i molio, da „skinemo članak tako nam Boga“, napominjući da mu je već „sestru pola MUP-a zvalo“! Upoznao nas je Srećko kako ima video snimke iz garaže kako Čampare sa Serdarevićima „valjaju gudru“! Imamo ih i mi ?!

Opis nije dostupan.

Srećko nas je pitao nekoliko puta „odakle ba videa“! Dali smo mu odgovor i na to pitanje: novinari prema odredbama Zakona dužni čuvati svoje izvore u skladu sa članom 96. stav 1. točka c) ZKP-a F BiH i članom 9. Zakona o zaštiti od klevete F BiH kojim je propisano, da „Novinar i drugo fizičko lice koje je redovno ili profesionalno uključeno u novinarsku djelatnost traženja, primanja ili saopćavanja informacija javnosti, koje je dobilo informaciju iz povjerljivog izvora ima pravo da ne otkrije identitet tog izvora“! Isto propisuje i Kodeks za štampu i online medije u BiH.

Opis nije dostupan.
Nakon toga je zaprijetio, da će zvati direktora FUP-a, potom Zorana Čegara, Nermina Šehovića i nekog Ibru Bešliju, da se snimci i javni članak ukloni. „Ako direktor kaže, da se briše ima da se briše“, a nakon toga je pribjegao prijetnjama. Međutim, samo naredbom suda neki javni članak može biti uklonjen, pri tome napominjemo, da nitko od prozvanih nije uputio demantij u skladu sa članom 8. Zakona o zaštiti od klevete F BiH (ako je i ima) za ispravku netočnog navoda. Nemoguće je demantirati nedemantirano!

Nije teško zaključiti, da su iza Srećkovih žalopojki stajala braće Čampare, koje im je objavom ovoga članka ugrožena sloboda, ali i položaji, a policijske agencije već poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, zbog dilanja droge.

Inkriminirajući snimci, koji su na portalu Dnevno.ba objavljeni kao dokaz navodima objavljenog članka, su bili od javnog interesa i imaju se smatrati zakonitim, obzirom, da su nastali djelovanjem Sretena Srećka Manojlovića, koji je sam sebe snimio, a potom snimke jednome licu dostavio, čijim vještačenjem mobitela je izvučen inkriminirajući sadržaj po njega i tužioca Dubravka Čamparu.

Za sada toliko, i ugodna noć!

Autor: Josip Šimić-Đinđić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});