fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kolinda Grabar-Kitarović svrstana među političarke ekstremne europske desnice

Autor: Srna

ZAGREB- Agencija Associated press (AP) svrstala je hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović u ekstremnu europsku desnicu.

AP opisuje Kitarović kao osobu koja zahvaljuje Argentini jer je nakon Drugog svjetskog rata prihvatila pronacističke ratne zločince.

U tekstu o europskoj desnici navodi se da to Kitarovićevu stavlja u društvo vodećih bugarskih političara koji Rome opisuju kao “podivljale humanoide” i mađarskog premijera Viktora Orbana, koji smatra da se “Europljani ne bi smjeli miješati sa Arapima i Afrikancima”.

Vodeći svjetski mediji prenose tekst AP-a, u kojem se ističe da je Kitarović protiv ratifikacije Istanbulske konvencije o zaštiti od porodičnog nasilja i nasilja nad ženama.

Za Hrvatsku se u tekstu navodi da je od ulaska u EU 2013. godine sistematski skrenula udesno.

AP upozorava da neki hrvatski dužnosnici “poriču Holokaust i žele da rehabilitiraju ultranacionalistički ustaški režim”, koji je odgovoran za ubojstva  Srba, Židova, Roma, kao i hrvatskih antifašista u logorima Nezavisne Države Hrvatske.

Washington post, koji prenosi tekst AP-a, uz novinski članak o europskoj desnici dodao je fotografiju sa zagrebačkog protesta protiv Istanbulske konvencije.

Istovremeno, britanski Daily mail, koji ima najposjećeniji portal vijesti na engleskom jeziku na svijetu, objavio je kao ilustraciju teksta fotografije Kolinde Grabar-Kitarović.

Mediji prenose ocjene da su ekstremno desne ideje postale “mainstream u regiji”, a dio toga je i rehabilitacija nacističkih zločinaca.

Hrvatski liberalni portali ocjenjuju da je ovaj tekst AP-a, u kojem se proziva Kolinda Grabar-Kitarović kao predsjednik države, a koji prenose veliki svjetski mediji, nanio ozbiljnu štetu Hrvatskoj.

 

Autor: Srna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});