fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KOMENTAR DANA: Dosta mi je vjernica na baterije!

Autor: Sedina Perva

KONJIC - Prošli moj tekst bio je o skinutim ženama koje pričaju o moralu. Kažu ne treba donositi sud o nekome na osnovu oblačenja. I ne treba, naravno, slažem se. Baš zato i postoji ovaj tekst koji govori da postoje i one do grla obučene ili zamotane a nemoralne su.

Ova tema planirana je i prije ali treba sad da ide jer dosta ljudi ili nema mozak ili nema uputstvo za upotrebu. Mora se sve nacrtati onima koji ne gledaju dalje od nosa.

Nažalost, rolka ili mahrama ne znači baš u svakom slučaju svetica ili moralna dama, vjernica. Nažalost postoje žene koje su sramota ženskog roda i, još gore, sramota su vjere. Žalosno je što danas svaka mahrama ne predstavlja u svakom slučaju ono što bi trebala (čast, čistoću srca, vjeru…). Neke to nose radi kao neke mode, neke su stjecajem okolnosti postale primorane na to, a neke možda iz nekog trećeg razloga. Postoji priča koja se sve više širi a govori o tome da neke osobe čak budu i plaćene za to. Ali, još je to priča čula-kazala pa o tome neću da priča mdalje.

Žalosno što ima istine u NEKIM SLUČAJEVIMA ona narodna: “Po danu se buli, po noći se guli.”

U svom okruženju imam svakakvih… Imam oko sebe divne osobe koje su normalno obučene, primjer drugima u svemu. Ima onih koje nose hidžab, poštuju sva pravila vjere, prenose sve najljepše na druge. A ima vala i onih da Bog sačuva. Onih do grla zamotanih a željnih svega i onih zamotanih koje su sramota naše vjere.

NISU SVE! Zbog nekih maloumnika koji ne znaju shvatiti tekst moram naglasiti da ne generaliziram ništa. Kažem da u svemu ima svačega.

Zamotani đavo

Bivša djevojka mog prijatelja bila je sva divna, sva vjernica dok tog istog prijatelja nije namamila sebi a onda, ne samo je pristala na mnoge stvari, nego je mnogo toga prva tražila. Zato je sad bivša… Za mene ona je bila zamotani đavo.

Prije par dana vraćala se prijateljica kući iz grada i vidjela onu, u društvu poznatu “moralnu sveticu”, na pola skinutu. Mislim, da se razumijemo, naišla je još “rano”. Primjera ima još… Naravno da ima svega, dešava se svašta. Ništa nije garancija da je neka osoba onakva kakva izgleda. Ali ima ono ali…

Ako već neka hoće da bude nemoralna onda bolje da je bar ponekad obučena. One uvijek skinute više mi se gade. Nekako svi smo ih se nagledali. A one pojedine koje su obučene i zamotane, a nemoralne, vjerojatno kad šta daju onda je to neko njima blizak, jer ipak ne govore baš svima golotinjom: “Uzmite, vidite šta imam.”

Reći: “Dosta mi je skinutih žena koje pričaju o moralu” i “Dosta mi je i vjernica na baterije” ne znači da imam nešto osobno protiv skinute ili zamotane žene. Što se mene tiče nek’ hodaju uvijek gole ili nek’ se ne vide nikako od odjeće, meni je svejedno! Meni smeta kad o moralu pametuju one koje ne trebaju. Znači stop pametovanju o nečemu ako ne znaš značenje tog istog.

Žalosno u kakvom društvu živimo. Više se pametuje nego razmišlja. Više nemoralnih nego moralnih. Više se priča nego poštuje rečeno. Više ima glume nego iskrenosti. Mnogo je onih na baterije, u svakom smislu, ali danas je ova tema u pitanju. Kad se baterije potroše vidimo i shvatimo kako stvari stoje. Izgled zna zavarati ali ponašanje otkriva sve.

Evo meni je pokazatelj svega reakcija bilo koga na neki tekst. U prošlom tekstu našle se prave a sigurno će i u ovom. Znate, ako ona skinuta ili obučena i zamotana reagira naglo i sa najgorim riječima za vas koji ste tekst pisali, onda vam to znači da je nju jadnicu tema pogodila i ona se pronašla u njoj. One koje tekst ne pronađe pjevaju na to sve. A ostale ispravljaju krive drine da umire svoj unutrašnji nemir koji ih je pogodio nakon sukoba s realnošću.

One koje su na prošli tekst reagirale kao, u narodu poznato rečeno – prave kučke, onda su pronašle se u istom a to znači da su skinute i nemoralne.

One koje tako reagiraju na ovaj tekst znači da su one te o kojima pričam. Izvolite, same se pokažite kao i prošli put…

Predhodni tekst:

(http://www.dnevno.ba/vijesti/komentar-dana-dosta-mi-je-skinutih-zena-koje-pricaju-o-moralu-65043/).

Autor: Sedina Perva
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});