fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

KOMENTAR DANA: Kome polaže račune Željko Komšić?

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Zahvaljujući protuustavnom, nakaradnom i diskriminirajućem izbornom zakonu u BiH jer se za članove Predsjedništva BiH iz entiteta RS bira srpski član dok se iz drugog,FBiH biraju dvojica, jedan Hrvat i jedan Musliman-Bošnjak gdje svatko može zahvaljujući takvom izbornom zakonu zaokružiti koga želi, Muslimani-Bošnjaci iz BiH su u nekoliko navrata zaokružili Željka Komšića koji ni po čemu nije predstavnik hrvatskog naroda što je hrvatski narod već odavno prepoznao te ga osudio na život bez života proglašavajući ga „personom non grata“u svim područjima u BiH koje većinski naseljavaju Hrvati. No, taj drugi muslimansko-bošnjački predstavnik dobiva medijski prostor i svaki put nam donese nešto novo premda očekivano, jer od njega kao takvoga ne može doći ništa neočekivano. Najnoviji biser tog bezimenog, bezidejnog i nakaradnog lika s podočnjacima od dugih opijajućih noći od bosanske šljivovice i čitlučkog vina u društvu njegove građansko-jugoslavenske bratije sa zvijezdama petokrakama u srcima i guzicama je najava tužbe tzv. “BiH“ protiv RH zbog gradnje Pelješkog mosta!

Srpski član Predsjedništva Milorad Dodik se usprotivio toj nakani dvojice muslimansko-bošnjačkih predstavnika u Predsjedništvu BiH ulažući veto zbog zaštite vitalnih nacionalnih interesa srpskog naroda u BiH što je potvrdila i skupština RS prihvaćajući Dodikovo obrazloženje što su neki oporbeni zastupnici skupštine RS pokušali „minirati“ napadajući Dodika zbog sasvim drugih razloga koji s gradnjom Pelješkog mosta nemaju ama baš nikakve veze.

Čak je predsjednica RS Željka Cvijanović izjavila kako ju ne zanima gradnja Pelješkog mosta, već ne želi preglasavanje u Predsjedništvu BiH u čemu se složila s Dodikom. I Dodik i Cvijanović su ovim potezom samo kupili vrijeme u kojemu učvršćuju svoju vlast u BiH i FBiH zajedno sa svojim pobratimom Čovićem premda oni čak više u nekim dijelovima krojenja sudbine bosansko-hercegovačkih Hrvata istima žele veće zlo nego li predstavnici muslimansko-bošnjačkog naroda, premda su i jedno i drugo ovim putem pobrali određene simpatije među dijelom hrvatskog puka u BiH i RH. Ali uvijek stoji ona starogrčka izreka:“Čuvaj se Danajaca i kada ti darove donose“.

Nakon Dodikova Veta dvojica očajnih muslimansko-bošnjačkih predstavnika kao jednojajčajni blizanci najavljuju nove pravne i druge mogućnosti osporavanja gradnje tog mosta premda jako dobro znaju da je svaki takav pokušaj unaprijed osuđen na poraz imajući u vidu kako je EU svojim novcima podržala gradnju tog mosta kojeg grade Kinezi a nitko ne bi ulagao novce i gradio nešto ako sve nije formalno-pravno čisto. Valjda Džaferović i Komšić u nedostatku argumentacije za neki suvisli politički potez nemaju drugog posla već vući očajničke politikantske poteze kojih bi se i budala trebala stidjeti.

No, od svega je najindikativnije slijedeće: Srpski član Predsjedništva BiH nakon svog veta je to pitanje pokrenuo u skupštini RS koja mu je dala povjerenje što je sve legalno i legitimno. Sada se postavlja pitanje zašto Komšić i Džaferović ne pokrenu isto takvo pitanje u oba Doma Parlamenta FBiH pa da vidimo kakvu će potporu njih dvojica dobiti i od koga. Ukoliko bi pokrenuli takvu inicijativu ona bi zacijelo dobila potporu u oba doma Parlamenta FBiH, no u tom slučaju bi bila narušena vlast u oba doma s čime se SDA ne smije igrati imajući u vidu kako najnoviju vlast u oba doma Parlamenta FBiH čine SDA, HDZ BiH, SBB, te neki neovisni zastupnici. Ta svima je draža vlast nego li razglabanje najave tužbe protiv RH u režiji idiota Komšića i uhljeba SDA Džaferovića. Zacijelo ne postoji niti jedan Hrvat na svijetu koji se osjeća, diše, kao domoljub, katolik, rodoljub, koji bi i u čemu podržao tzv. “člana Predsjedništva BiH“ ispred hrvatskog naroda Željka Komšića, no on i dalje melje gluposti i provocira jer mu je i samo poslanje na poziciju ispred hrvatskog naroda takvo. Uvaženi franjevac, dr.znanosti i kolumnist fra Mario Knezović je u više navrata upozoravao kako takvom liku ne treba davati prostora niti se baviti njime pa ću ga djelomično i poslušati. Ali ipak ono što mene kao pisca ovih redaka zanima je slijedeće:

1.Kome polaže račune za svoj rad Željko Komšić ako ih Milorad Dodik polaže svom srpskom narodu u skupštini RS?

2.Kako je moguće da predstavnici aktualne zakonodavne i izvršne vlasti Hrvata u BiH i FBiH preko svojih mehanizama nisu do dana današnjeg izvršili izmjene izbornog zakona premda su to kao izborna obećanja davali uvijek prije izbora?

3.Kako je moguće da hrvatski politički predstavnici iz BiH i FBiH te brojni hrvatski pravni autoriteti nisu protiv države BiH i samog Željka Komšića pokrenuli niz tužbi zbog zaštite vitalnih hrvatskih nacionalnih interesa a protiv Komšića kaznenu prijavu zbog lažnog predstavljanja ispred naroda kojemu ni po čemu ne pripada?

4.Kako to da vodeći hrvatski mediji u BiH i van nje nisu javno obznanili tko je u stvari Željko Komšić umjesto da su se bavili raspodjelom pozicija u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u BiH i FBiH gdje su nedavno preuzeli vlast u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH upravo s DF čiji je predsjednik nepostojeći, nelegalni i nelegitimni predstavnik hrvatskog naroda Željko Komšić?

5.Kako je moguće da nitko od javnih hrvatskih medija u BiH i van nje javno ne objavljuje CV(životopis) Željka Komšića koji kaže kako je on:

-Ateist,

-Čovjek koji je u mješovitom braku a djeca mu ne znaju tko su i što su,

-Borac Armije BiH i dobitnik zlatnog ljiljana, s čime se ponosi jer obilazi sve značajnije obljetnice Armije BiH, a na obljetnicama HVO-a nije dobrodošao niti će biti,

-Jugoslaven i jugonostalgičar čije urede još uvijek krasi Titova slika, jednog od najvećih svjetskih zlikovaca 20. stoljeća koji je kriv za smrt preko 500 000 Hrvata, te više stotina svećenika i časnih sestara u BiH i van nje, za čije se kosti u dosta slučajeva i dan-danas ne zna,

-Čovjek koji redovito obilazi sve partizanske obljetnice, kao i manifestacije AVNOJ-a i ZAVNOBIH-a,

-Čovjek koji redovito nastupa u ime hrvatskog naroda a predlaže i čini sve ono što je nespojivo s hrvatskim nacionalnim, vjerskim i kulturnim vrednotama,

-Čovjek koji za svog mandata niti jednom nije i neće posjetiti bilo koju općinu, grad ili mjesto u BiH u kojima većinom žive Hrvati kako bi se raspitao o problemima koji more hrvatski narod što je jedan od glavnih zadataka svakog predsjednika naroda,

-Kako to da predstavnici aktualne zakonodavne i izvršne vlasti Hrvata u BiH i van nje nisu pokrenuli pitanje odgovornosti predstavnika međunarodne zajednice koji su tetošili Željka Komšića u njegovim protuustavnim i protuzakonitim djelatnostima protiv interesa hrvatskog naroda u BiH i van nje?

Mnogo je tu pitanja na koje hrvatski narod traži odgovore ali ih ne nalazi jer mu ih nitko ne nudi. Ipak od svega je najvažnije to da tog nakaradnog lika i klovna s crvenim nosom Željka Komšića poput onog idiota Freda Matića bivšeg ministra Branitelja RH nakon završetka njihovih političkih mandata neće pamtiti ni mjesto njihovo. Nikoga od nas neće pamtiti mjesto njegovo ali njih daleko prije drugih ljudi doista neće. Neće jer su živjeli beznačajnim životima bez ikakvog smisla i razloga.

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});