fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MEMIĆ: Izmislili su prometnu nesreću

Autor: N1

SARAJEVO - Nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu oslobodio optužbi Ljubu i Bekriju Seferovića, kojima se sudilo za izazivanje prometne nesreće u kojoj je stradao, a poslije preminuo Dženan Memić, njegov otac Muriz Memić je kazao za N1 da je očekivao takvu presudu.

“Vjerojatno je sud uradio po čistoj savjesti. Sve se ispostavilo od prvog dana što smo govorili da nije prometna  nesreća”, istakao je u razgovoru sa Zvonkom Komšićem.

Tvrdi da je ovo prvi put da je donesena oslobađajuća presuda za prometnu  nesreću.

“Nije ovdje bilo u pitanju je li brzina 50 ili 100, Ovdje nije bilo prometne nesreće. Znači kantonalno tužiteljstvo je izmislilo prometnu  nesreću”, kategoričan je Dženanov otac.

On dalje kaže da je Alisa Mutap živi svjedok i zna istinu, te da je sud utvrdio da nije doživjela amneziju, jer nije bilo potresa mozga.

“Ja očekujem od ove države da se Alisa Mutap uhiti , zajedno sa Dalidom Burzić”, poručio je.

Muriz navodi da ga glavna tužiteljica nije htjela danas primiti nakon presude.

“Ovdje je ispala amater i ja sam od danas glavni tužilac. Od danas ja pišem krivične prijave”, kazao je.

Memić je zamolio i Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine da što prije donese drugostepenu presudu, te naveo da je Dalida Burzić nudila Ljubi Seferoviću nagodbu od pet godina, a da odleži dvije.

“Nemam papir konkretno za to, ali imam izvor koji mi je rekao”, objasnio je.

On tvrdi da sad ide novi postupak, ali da neće dozvoliti da ga radi kantonalno tužilaštvo, nego da ge preuzme Tužilaštvo BiH.

“Da se sprovede nova istraga. Imaju Alisu, neka je uhite . Neka uhite  i Dalidu Burzić. Treba neko da uradi jer ne možemo sad stati. Ja kad dosad nisam stao sad pogotovo neću. Ovo mora neko da završi”, naglasio je.
Najavio je velike prosvjede u subotu u 18 sati ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

“Dvije godine smo gledali glumu Dalide Burzić, pa ćemo ispred Narodnog pozorišta i mi da glumimo. Pozivam sve građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine, jer krajnje je vrijeme da se nešto uradi”, poručio je.

Memić je i komentirao i činjenicu da se manje ljudi okupi na prosvjedima  za Dženana u Sarajevu nego u Banjaluci za Davida Dragičevića.

“Ja sam tada rekao u Banjaluci da Sarajevo još spava, ili im je nekako dobro, ili su uljuljani, ili ne smiju”, kazao je i dodao:

“Nema ni Davida ni Dženana, ali treba da se promijeni stanje da nekom bude bolje”, zaključio je on.

 

Autor: N1
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});