fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MEMIĆ ZA DNEVNO.BA: Ako slučaj ubojstva Dženana ne promijeni bh. pravosuđe, vladavina prava u ovoj državi bit će zauvijek izgubljena!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Dana 21. 11. 2018. godine, kod Spomen obilježja ubijenoj djeci Grada Sarajeva, s početkom u 18 sati, održan je mirni XI. prosvjedni skup „Pravda za Dženana Memića“, koje je organizirala obitelj ubijenog Dženana Memića, tražeći i ovoga puta otkrivanje istine o smrti 21-godišnjeg mladića Dženana Memića, koji je 08. 02. 2016. godine brutalno ubijen u Velikoj Aleji na Ilidži. Kantonalno tužiteljstvo Kantona Sarajevo na čelu sa Dalidom Burzić – prema tvrdnjama i dokazima Muriza Memića i odvjetnika Ifeta Ferageta – najviše je odgovorno za namjerne propuste, skrivanje i prikrivanje dokaza, odnosno, da se ni nakon dvije i pol godine ubojice mladića Dženana Memića nisu izvele pred lice pravde.

Otac ubijenog Dženana Memića, gospodin Muriz Memić na XI. skupu „Pravda za Dženana Memića“ se zahvalio Visokom predstavniku OHR-a u BiH Valentinu Inzku, obzirom, da je Visoki predstavnik u svome izvještaju pred Ujedinjenim nacijama (UN) spomenuo slučaj „Memić“ i „Dragičević“, te ga pozvao, da „upotrijebi svoje bonske ovlasti i pomete bandu na čelu s Dalidom Burzić“, dok je i Ifet Feraget, odvjetnik obitelji Memić, istaknuo, da se u slučajevima Memić i Dragičević, od strane pravosudno-policijskih struktura opstruiralo sve što se moglo opstruirati, te da je istraga u predmetu „Dženan Memić“ svjesno i namjerno vođena u krivom smjeru, kako ne bi dovela do pravih i stvarnih ubojica Dženana Memića, te posjetio, da je u konkertnom slučaju izravno prekršen i povrijeđen član 2. Europske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda „Pravo na život“.

O svemu smo odlučili kontaktirati i intervjuirati Muriza Memića.

DNEVNO.ba: Gospodine Memić! Ne odustajete od borbe za pravdu i istinu, koju još uvijek tražite za svoga ubijenog sina Dženana Memića, koji je 08. 02. 2016. godine ubijen u Velikoj Aleji na Ilidži. Oslobađajuća presuda Ljubi i Bekriji Seferoviću na Kantonalnom sudu u Sarajevu potvrdila je Vaše tvrdnje i tvrdnje Vašeg odvjetnika gosp. Ifeta Ferageta, da „Dženan Memić nije stradao u prometnoj nesreći, već da je ubijen na jedan podmukao način, te da je Tužiteljstvo Kantona Sarajevo odgovorno zajedno sa MUP-om KSu skrivanju i prikrivanju ubojica Dženana Memića, kao i u prikrivanju, zataškavanju i krivotvorenju nalaza i dokaza, s ciljem neotkrivanja stvarnih počinitelja ubojstva Dženana Memića.

Na XI. skupu „Pravda za Dženana Memića“ ste kazali, da je „ubojica sada najmanji problem, te da tražite disciplinsku, kaznenu i materijalnu odgovornost glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić, svih tužitelja, vještaka i pripadnika MUP-a KS, koji su bili na kriminalan način involvirani u predmet „Dženan Memić“, slijedom čega ste Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine podnijeli nedavno Kaznenu prijavu protiv svih pravosudno-policijskih djelatnika na Federalnom i kantonalnom nivou, koji su svojim radnjama – prema Vašoj prijavi – sudjelovali u skrivanju, zataškavanju i krivotvorenju dokaza u predmetu „Dženan Memić“, s ciljem neotkrivanja ubojica Vašeg sina Dženana Memića.

U kojoj fazi obrade, s ciljem utvrđivanja kaznene odgovornosti prijavljenih, u Tužiteljstvu BiH se nalazi Vaša Kaznena prijava, koju ste zajedno sa svojim odvjetnikom gosp. Ifetom Feragetom podnijeli Državnom tužiteljstvu, poštujući prije svega tajnost istražnih i predistražnih radnji, kao i saznanja s kojima raspolažete?

MURIZ MEMIĆ: “Naravno da ne odustajem, kako i bih, kada je osobno glavna tužiteljica KS Dalida Burzić priopćila meni i mom odvjetniku Ifetu Feragetu, da je Dženan ubijen, što je još u par navrata potvrdila pismenim dokazima, to su potvrdili i svi dokazi koje posjedujem, i na kraju oslobađajuća presuda Ljubi i Bekriji Seferović za nepostojeću prometnu nesreću. Tužiteljstvo KS, na čelu s Dalidom Burzić, već treću godinu nastoji zataškati ubojstvo moga sina, skrivali su prave dokaze, a prezentirali lažne.

Opet ponavljam, da nikada neću odustati, pogotovo sada, kada sam došao do dokaza, da sam u pravu, da je moj sin ubijen, kao što sam rekao, sada je ubojica najmanji problem, jer razotkrivanjem kriminalne organizacije na čijem čelu je Dalida Burzić i kažnjavanjem odgovornih tužitelja, policajaca i vještaka, automatski ćemo doći do ubojice.Napominjem, da u ovom slučaju postoji živi svjedok, Alisa Mutap, koja je trenutno pod zaštitom Tužiteljstva KS, a to su mi osobno priopćili inspektori MUP-a KS Mehmedagić Emir i Šalaka Admir rekavši mi: “Ne možemo doći do nje, tužiteljstvo ne da, da kontaktiramo s njom“. Njena amnezija je bila potreba Tužiteljstva KS, da zaštite ubojicu/e moga sina. Nemoguće je skriti istinu, Alisa Mutap je tu, ona zna ko je ubio Dženana.

Što se tiče krivičnih prijava, koje sam podnio Tužiteljstvu BiH, istina je da sam podnio protiv njih 45 lica, koja su sudjelovala u zataškavanju ubojstva mog sina i skrivanju dokaza. Očekujem, da Tužiteljstvo BiH predano radi na tome, i da shvate ozbiljnost mojih prijava, jer kao što sam već rekao ovdje je u pitanju organizirani kriminal”.

DNEVNO.ba: Vršiteljica dužnosti Glavnog državnog tužitelja BiH Gordana Tadić svojom Odlukom imenovala je Tim tužitelja i istražitelja, koji će raditi po Vašoj prijavi na predmetu „Dženan Memić“, a sastavljenog Tima od državnog tužitelja Ćazima Hasanspahića i dr., te istražitelja Državnog tužiteljstva BiH Nermina Halilagića i dr. Više ste puta, zajedno sa svojim odvjetnikom Ifetom Feragetom imali prijem u prostorijama Tužiteljstva BiH u Uredu Glavne državne tužiteljice i Timom, koji je shodno Odluci imenovan, gdje su Vas, između ostaloga informirali o rezultatima preduzetih radnji. Kako ocjenjujete i da li ste zadovoljni dosadašnjim Timskim radom Tužiteljstva BiH na predmetu „Dženan Memić“ shodno Vašoj podnijetoj Kaznenoj prijavi Tužiteljstvu BiH?

MURIZ MEMIĆ: “Ono što mogu reći jeste, da trenutno vjerujem Tužiteljtvu BiH, polažem nade, da će odraditi posao kako treba, ali i dalje smatram da sve ovo sporo teče s obzirom, da imaju sve dokaze, da je Dženan ubijen i živog svjedoka Alisu Mutap, dakle vrlo brzo mogu riješiti slučaj. Ipak su prošle skoro tri godine, 11 održanih mirnih skupova, i smatram, da sam čak i previše čekao za nešto, što je očito. Želim samo istinu i pravdu”.

DNEVNO.ba: Međusobno „načelo povjerenja“ između Vas, kao oštećenog i Vašeg zakonskog zastupnika Ifeta Ferageta i sa druge strane Tima tužitelja i istražitelja, koji je imenovan shodno Odluci v. d. Glavne tužiteljice BiH Gordane Tadić, mora biti uzajamno i bezuvjetno, na kojem načelu počima i završava svaka aktivnost i radnja, koja treba da dovede do željenog zahtjeva, cilja i uspjeha – taj zahtjev i cilj naznačili ste u svojoj Kaznenoj prijavi podnijetoj protiv prijavljenih Dalide Burzić i drugih. Imate li povjerenje u Tužiteljstvo BiH na čelu sa v. d. Glavnom tužiteljicom BiH Gordanom Tadić i Tim tužitelja i istražitelja, koji rade po Vašoj prijavi?

MURIZ MEMIĆ: “Kao što sam već rekao u svom prethodnom odgovoru, trenutno imam povjerenje, i nadam se, da me neće izdati”.

DNEVNO.ba: Ured disciplinskog tužitelja (UDT) je po službenoj dužnosti formirao disciplinski predmet, s ciljem utvrđivanja disciplinske odgovornosti glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić i drugih, počinjenih u predmetu „Dženan Memić“. Još uvijek nema formalno i službeno otvorene disciplinske istrage protiv Dalide Burzić i dr., U javnosti ste više puta argumentirano sa slikama i dokazima ukazivali na bliskost između glavne disciplinske tužiteljice Alene Kurspahić i glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić, što u konačnici osnovano dovodi u pitanje profesionalnost i rad UDT-a i stvara razumnu sumnju u nepristrasnost UDT-a. Zamjenik Glavne disciplinske tužiteljice Mirza Hadžiomerović, koji radi na utvrđivanju disciplinskih prekršaja Dalide Burzić i dr., bez konkretnih, za javnost poznatih rezultata. Imate li više informacija o preduzetim radnjama UDT-a u odnosu utvrđivanje disciplinskih prekršaja Dalide Burzić i drugih?

MURIZ MEMIĆ: “I taj postupak je u tijeku, obaviješten sam, da im je potrebno još malo vremena, to je sve što mogu reći u ovom trenutku”.

DNEVNO.ba: Bivši glavni federalni tužitelj Zdravko Knežević je umirovljen. U svojoj Kaznenoj prijavi označili ste ga, kao suučesnika u skrivanju i prikrivanja kriminalnih aktivnosti kantonalnih tužitelja predvođenih Dalidom Burzić, a involviranih u predmet „Dženan Memić“. Na njegovo mjesto VSTV BiH privremeno je imenovao i postavio Tihomira Jurku, koji je zajedno sa drugim federalnim tužiteljima vršio kontrolu rada u predmetu „Dženan Memić“, a kojeg ste putem sredstava javnog informiranja prozivali za kriminal i korupciju počinjen u predmetu „Dženan Memić“ i kojeg također u svojoj Kaznenoj prijavi prijavljujete za koruptivne radnje počinjene u predmetu „Dženan Memić“.

Kako je moguće da VSTV BiH, unatoč određenim saznanjima, imenuje takve i njima slične ljude, poput Tihomira Jurke, koji je u medijima, zbog predmeta „Dženan Memić“ ne samo iskompromitiran, već prijavljen zbog osnovane sumnje, da je učestvovao u prikrivanju svih kriminalnih aktivnosti Dalide Burzić počinjenih u predmetu „Dženan Memić“ i to na način, da je, zajedno sa drugim federalnim tužiteljima, kroz federalno tužiteljsko rješenje, sve nelegalne i nezakonite radnje kantonalnih tužitelja i Dalide Burzić podveo pod „zakonito“ postupanje, znajući prethodno, da to nije tako, a sve sa namjerom i ciljem, da pomogne prikrivačima i učiniteljima kaznenih djela i da spriječi dokazivanje tih kaznenih djela? Zar je moguće gosp. Memiću, da VSTV BiH nagrađuje samo one, koji su deafirmirali (poljuljali) povjerenje javnosti u bh. pravosudne strukture?

MURIZ MEMIĆ: “Da, točno je, da sam podnio krivične prijave protiv federalnih tužitelja Zdravka Kneževića, Tihomira Jurke, Vlade Miškovića i dr. To jeste rak rana pravosuđa, imenuju se ljudi koji se nalaze u krivičnim prijavama. Taj isti Tihomir Jurko, koji je vršio kontrolu rada, a kojeg sam prijavio zbog osnovane sumnje, da je sudjelovao u prikrivanju kriminalnih aktivnosti Dalide Burzić počinjenih u ovom predmetu, privremeno je imenovan od strane VSTV-a, na mjesto glavnog federalnog tužitelja. To je sramotno”.

DNEVNO.ba: Da li Vas je nakon oslobađajuće presude Ljubi i Bekriji Seferoviću kontaktirao tada glavni tužitelj F BiH Zdravko Knežević i da li Vam je nešto preko posrednika poručio ili pred nekime nešto o predmetu „Dženan Memić“ komentirao?

MURIZ MEMIĆ: “Zdravko Knežević je karakterno loš čovjek, predugo uhljebljen na toj poziciji. Imam informacije, da je nakon oslobađajuće presude Seferovićima izjavio, da nije mogao ništa učiniti, te da je mafija bila jača. Smatram, da je mogao podnijeti ostavku iz moralnih razloga”.

DNEVNO.ba: Komesar MUP-a KS Mevludin Halilović „ustvrdio“ je, prije presude Kantonalnog suda u Sarajevu, odmah po stupanju na dužnost Komesara MUP-a KS, kako je Vaš sin Dženan Memić stradao u prometnoj nesreći. Nakon oslobađajuće presude, koja ga je pogodila, kao „grom i vedra neba“ nije se oglašavao, ali ste ga pozvali, da podnese, ako ima imalo morala ostavku. Kako to komentirate?

MURIZ MEMIĆ: “Komesar Halilović se nije oglašavao nakon presude, o ostavci sigurno ni ne razmišlja, jer morala svakako da nema, a to je pokazao kada je dozvolio da zastari disciplinski postupak protiv policajaca, koji su radili na predmetu „Dženan Memić“. On je očit primjer, da u MUP-u vladaju podobni, a ne sposobni”.

DNEVNO.ba: Dopredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić više puta Vas je zajedno s Vašim odvjetnikom Ifetom Feragetom primila u svome Uredu u prostorijama VSTV-a BiH i tom prigodom obećala i Vama kao oštećenom podršku dala, da će„u skladu sa svojim zakonskim mogućnostima i ovlastima učiniti sve, da Vi kao oštećeni i Vaša obitelj ostvarite sva zakonom i Ustavom zagarantovana prava, da će kao dopredsjednica VSTV-a BiH učiniti sve, u cilju jačanja povjerenja javnosti u pravosudne strukture i afirmiranja toga povjerenja, a koje je nažalost, na predmetu Dženana Memića, očito svjesnim opstrukcijama pojedinih tužitelja i pripadnika MUP-a KS, takvo povjerenje suspendirano i narušeno“. Kako komentirate ovakav stav dopredsjednice VSTV-a BiH Ružice Jukić i koliko Vam je ova podrška značila u Vašoj daljnjoj borbi za istinu i pravdu, koju tražite za Vašeg ubijenog sina Dženana Memića?

MURIZ MEMIĆ: “Da, gospođa Jukić nas je primila više puta na sastanak. Obećala mi je podršku u skladu sa svojim ovlastima, i to mi puno znači. Smatram, da je časna i poštena”.

DNEVNO.ba: Kako komentirate situaciju, da Visoki predstavnik OHR-a u BiH Nj. E. Valentin Inzko, koji je predstavnik najviše upravno-zakonodavne vlasti u državi i konačni tumač Daytonskog mirovnog sporazuma spomene u svome Izvještaju u Vijeću sigurnosti slučaj „Dženan Memić“ i „David Dragičević“, ukazujući na ozbiljne propuste i korupciju pravosudno-policijskih djelatnika u tim predmetima, a da ni nakon toga nema nikakve ni akcije ni reakcije od VSTV-a BiH, UDT-a, koji je nadležan da utvrđuje propuste sudaca i tužitelja u BiH i Federalnog tužiteljstva F BiH koje je također nadležno po članu 9. stav 1. Zakona o Federalnom tužiteljstvu, da kontrolira zakonitost rada kantonalnih tužiteljstava? Da li se ovdje radi o jednoj kolektivnoj neodgovornosti i inertnosti VSTV-a BiH, UDT-a i Federalnog tužiteljstva prema katastrofalnom stanju i korupciji, koja trese i metastazira pravosudne strukture BiH, odnosno Tužiteljstvo KS?

MURIZ MEMIĆ: “Upravo posljednji skup, koji smo održali, bio je u znak zahvalnosti gospodinu Inzku, jer je u svom izvještaju u Vijeću Sigurnosti spomenuo naš slučaj. I ovim putem ga molim i apeliram da upotrijebi svoje ovlasti i „pomete“ ovu bagru. Da, svakako da se radi o kolektivnoj neodgovornosti i inertnosti pomenutih institucija”.

DNEVNO.ba: Svjedoci smo, da su neki tužitelji i suci, po prijedlogu UDT-a shodno Odluci VSTV-a BiH, poput državnog tužitelja Bože Mihajlovića i bivšeg glavnog državnog tužitelja Gorana Salihovića ekspresno suspendirani, a neki i optuženi za mnogo manje propuste i djela, a čija djela su minorna u odnosu na počinjene nesrazmjerne i velike disciplinske i kazneno pravne radnje glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić i njezinih surdanika, koji još uvijek nesmetano u pravosudnim strukturama Federacije Bosne i Hercegovine rade, a o čijem kriminalu pišu, ne samo domaći, već i svjetski mediji.

‘Ko, zašto i ako štiti glavnu kantonalnu tužiteljicu Dalidu Burzić od disciplinske i kazneno-prave odgovornosti, koja unatoč svemu i dalje u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo, kao Glavna kantonalna tužiteljica nesmetano radi, jer iz prethodno navedenog, vidljivo je, da su neki državni tužitelji za mnogo manje stvari sa svojih pozicija od strane VSTV-a BiH uklonjeni, a potom od strane Tužiteljstva BiH i optuženi, dok npr., glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić o čijim propustima i korupciji u odnosu na predmet „Dženan Memić“ je u Vijeću sigurnosti u svome Izvještaju govorio i Visoki predstavnik OHR-a u BiH Nj. E. Valentin Inzko, još uvijek radi?

MURIZ MEMIĆ: “Dalidu Burzić štiti politika, odnosno vrh države. Tri godine uporno govorim, da je ona vođa kriminalne organizacije, da je korumpirana, ali svi nadležni šute i ništa ne poduzimaju, čak spriječavaju njenu odgovornost”.

DNEVNO.ba: Glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić, prema pisanju domaćih i stranih medija, dobrano je osramotila treći, ali najvažniji stup vlasti u svakoj državi, a to je pravosuđe i deafirmirala povjerenje javnosti u bh. pravosudne strukture. Kako komentirate slučaj, da je unatoč svemu tome, ipak aplicirala za sutkinju Suda BiH – najčasniju poziciju u državi, prema kojemu se kriteriju sljedstveno Kodeksu sudske i tužiteljske etike, traže ne samo intelektualne, već i ljudske, moralne i profesionalne kvalitete?

MURIZ MEMIĆ: “To sve govori u kakvom se stanju nalazi pravosuđe, jer su mnogi strani mediji prenijeli moje izjave da je riječ o korumpiranoj osobi. U mnogim Europskim zemljama su održani skupovi, unatoč svemu tome ona i dalje nesmetano obnaša tu funkciju, i eto sada želi ići korak dalje, tj.postati sutkinja Suda BiH, to sve govori o kakvoj je osobi riječ i kome je sve dozvoljeno obavljati te časne funkcije”.

DNEVNO.ba: Prema saznanju portala Dnevno.ba VSTV BiH će najvjerojatnije nagraditi Dalidu Burzić pozicijom sutkinje Suda BiH. Što ćete uraditi, ako ista, unatoč svemu bude imenovana ili nesuspendirana? Što konkretno ovim putem želite poručiti predsjedniku VSTV-a BiH Milanu Tegeltiji, ako se imenovanje dogodi? Hoćete li napraviti šatorsko naselje pred VSTV-om, odnosno Sudom i Tužiteljstvom BiH?

MURIZ MEMIĆ: “To sam obećao i iskreno se nadam, da do toga neće doći. Sama izjava Milana Tegeltije, kako niko nema nadređen nad VSTV-om, govori o tome, da im je dozvoljeno da rade šta žele. Budući, da je isti Milan Tegeltija vrlo dobro upoznat s ovim predmetom, s obzirom da sam i njemu predočio određene dokaze, smatram da je morao poduzeti određene radnje, i ispitati ‘ko govori istinu, Dalida Burzić ili ja”.

DNEVNO.ba: Kakvu će to poruku VSTV BiH poslati javnosti, svijetu i Visokom predstavniku Valentinu Inzku, u slučaju imenovanja glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić na poziciju sutkinje Suda BiH?

MURIZ MEMIĆ: “S obzirom, da je već uveliko narušeno povjerenje građana u pravosudne institucije, smatram da bi tim potezom svima dali do znanja, da su njima zaista potrebni samo podobni, a ne sposobni, te da se u ovoj državi očito samo kriminal isplati. To zacijelo neće biti šamar samo meni, kao oštećenom i Visokom predstavniku, koji je pred Vijećem sigurnosti ukazao na korupciju pravosudnih struktura i osoba uposlenih u tim strukturama, a počinjenih u predmetu „Dženan Memić“, već šamar vladavini pravde i zakona”.

DNEVNO.ba: Ljudsko društvo jedino može biti dobro uređeno i plodno, ako je u njemu prisutna zakonita i nekorumpirana pravosudna vlast, koja će osiguravati red i pridonositi u dovoljnoj mjeri ostvarenju pojedinačnog i općeg dobra, koja će braniti građansku zajednicu od napadača i izricati kazne srazmjerne težini prijetupa, koja će biti kao svijest, pouka i poruka drugima, da će počinitelji kaznenih djela biti privedeni i kažnjeni. Predmet „Dženan Memić“ pokazao je sve slabosti i otkrio nesrazmjernu i neviđenu koruptivnu aktivnost pravosudnih struktura u BiH, odnosno Tužiteljstva KS na čelu sa Dalidom Burzić, a takva korumpirana pravosudna vlast posve se ruši i svršava u bezakonju, doprinosi moralnom neredu, potkapa i razara tkivo i povjerenje društvenih odnosa i obitelji u pravosudne strukture.

Hoće li se bh. pravosuđe ikada u moralnom, profesionalnom i društvenom smislu oporaviti od predmeta „Dženan Memić“ i osoba, koji su svojim radnjama u tom predmetu počinili najveći postdejtonski organizirani pravosudni kriminal u BiH?

MURIZ MEMIĆ: “Ovdje je potrebna velika reforma pravosuđa, i smatram, da sve dok politika upravlja pravosuđem neće biti napretka. Sama izjava predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, da politika ne može postavljati tužioce i sudije je priča za malu djecu koje smo mi građani siti”.

DNEVNO.ba: Pravosudna vlast i nositelji pravosudne vlasti ne smiju se i ne mogu ponašati samovoljno, nego djelovati za opće dobro, kao „sila koja se oslanja na osjećaj odgovornosti – promicati pravdu, zakon i pravičnost u društvu“. To je načelo „pravne države“ u kojoj vrhovništvo pripada zakonu, a ne samovolji nositelja pravosudne vlasti. Gdje je nestala ta odgovornost u bh. pravosuđu i ‘ko je najviše odgovoran za ovakvo stanje u bh. pravosuđu?

MURIZ MEMIĆ: “Odgovornost je nestala, kada se politika umiješala u pravosuđe, odnosno kada su na fukcije došli podobni i nečasni ljudi”.

DNEVNO.ba: Budućnost društva i čovječanstva je u rukama onih, koji budu znali, riječima i djelima, poput Vas, Vaše kćerke Arijane Memić, zastupnice u Skupštini KS i Vašeg odvjetnika Ifeta Ferageta, budućim pokoljenjima i mladima, pružiti razloge boljeg života i nade, boreći se protiv korupcije u sistemu – za istinu i pravdu. Pokazali ste, da ne posustajete, ni pred velikim ni malim ljudima. Dženan više nije među nama, ali jest u Nebu – u stanju najveće i konačne čovjekove sreće. Dženan je umro, da bi živio nekim novim boljim životom: gdje vlada svjetlost, mir, ljubav, svadbena gozba u vječnom Nebeskom kraljevstvu, daleko od svake boli, jer „što oko ne vidje, i uho ne ču, i u srce čovječje ne uđe, to pripravi Bog onima nakon smrti koji u Njega vjeruju i koji ga ljube“. Hvala Vam na izdvojenom vremenu!

MURIZ MEMIĆ: “Ono što je sigurno jeste, da ćemo ustrajati u našoj borbi, da nikada nećemo odustati, jer ako slučaj ubojstva Dženana Memića ne promijeni bh. pravosuđe, vladavina prava u ovoj državi bit će zauvijek izgubljena. Ipak se ne možemo dovijeka lagati”.

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});