fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Milanović poziva na rušenje Plenkovića i oslobađanje institucija: ‘Ja sam krenuo, krenite i vi’

Autor: Dnevno.ba

Hrvatski predsjednik  Zoran Milanović oglasio se na Facebooku u subotu ujutro. U objavi je pozvao na “oslobađanje institucija” i naglasio je da je on već na tom putu i da je u tom zadatku izašao iz svoje zone komfora.

Predsjednik je izravno pozvao da građani glasuju protiv HDZ-a što je u potpunosti protiv uloge predsjednika koji ne smije biti član političke stranke i u stranačkoj politici bi trebao biti nepristran, odnosno ne bi smio davati ovakve izjave dok je na službenoj funkciji.

“Kao Predsjednik hrvatske Republike bio sam brana potpunoj okupaciji ne samo diplomacije, vojske i tajnih službi, nego i hrvatskog društva. Govorio sam i ukazivao na sve nepravde i lopovluke, na kršenja Ustava i zakona. Obrana institucija više nije dovoljna, moramo ih osloboditi. Svi zajedno. Ja sam izašao iz zone komfora i krenuo. Krenite i vi! Nemojte više dopuštati da nam otimaju budućnost i smiju nam se u lice. Ovo je naša zemlja, najbolja i jedina koju imamo. Zemlja za koju se vrijedi boriti. Prvi korak je micanje Plenkovića i njegovih jataka s vlasti. Drugi korak je Vlada nacionalnog spasa. Zato izađimo i glasujmo za one koji obećaju da neće nikada ići s Plenkovićem i HDZ-om”, napisao je Milanović.

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Predizborni manevar

Podsjećamo da je predsjednik održao govor u kojom je najavio da “Rijeke pravde dolaze”, što je postao i slogan te naziv predizborne koalicije lijeve opozicije. Ta sintagma vjerojatno je preuzeta iz pjesme Jure Stublića i grupe Film, a predsjednik je njome najavio da osobno priželjkuje pad HDZ-a i veliku promjenu.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i tekst
Foto: Facebook/Zoran Milanović

“Hrvatsku ću od toga osloboditi, potrebna nam je Treća Republika i zato ću formirati Vladu nacionalnog spasa”, rekao je aludirajući na to da ponovno želi postati premijer, što prema Ustavu ne može sve dok je na funkciji predsjednika. Budući da je već prošao rok za predaju izbornih lista Milanović se neće moći natjecati na ovim parlamentarnim izborima. Međutim u teoriji Milanović bi mogao postati mandatar nakon izbora ako mu povjerenje da većina u Saboru. Naravno za to bi morao podnijeti ostavku na mjesto predsjednika.

Milanović komentirao registraciju birača u Bosni i Hercegovini, evo što je rekao

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});