fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NA LOKALNE IZBORE IDE ČOVJEK S KOKARDOM NA GLAVI! Iza njega stoji četnički vojvoda: Nećete se iznenaditi kad vidite u kojoj je stranci

Autor: dnevno.ba

U Nikšiću, rodnom gradu crnogorskog predsjednika Mile Đukanovića, lokalni izbori zakazani su za 14. ožujka. Tenziju su već sada usijane, američka veleposlanica Judy Rising Reinke izjavila je da je zabrinuta zbog napetosti, a Đukanovićeva Demokratska partija socijalista optužuje Vučića da u Nikišić šalje svoje ljude te da se izravno upliće u u izborni proces.

No, nije samo problem u ‘stranim elementima’, dovoljno se osvrnuti i na profil čelnika prosrpske liste “Za budućnost Nikšića” Marka Kovačevića koji ni malo ne krije da je štovatelj Draže Mihailovića i četničke ideologije.

Na društvenim mrežama dijele se njegove fotografije u uniformi četničkog Ravnogorskog pokreta, premda je od 2016. u Crnoj Gori isti zabranjen jer je njegovo djelovanje ocijenjeno suprotnim Ustavu.

No, poznavatelji tamošnjih političkih prilika nisu previše izenađeni. Uostalom, Kovačević je član stranke Nova srpska demokratija čiji je predsjednik Andrija Mandić koji je još od 2005. – četnički vojvoda.

Također, Kovačević se slikao i ispred srpske monarhističke zastave s natpisom “S vjerom u Boga, za kralja i otadžbinu” što je, nije teško pretpostaviti, četnički slogan iz Drugog svjetskog rata.

U skladu s modernim tijekovima, Kovačević je danas veliki zagovornik “srpskog sveta”, projekta koji, blago rečeno, zagovora srpski utjecaj u BiH (Republcii Srpskoj) i Crnoj Gori.

“Srbija, Srpska i Crna Gora mogu da budu novi tronožac regiona koji garantira stabilnost čitavog Balkana”, rekao je nedavno Kovačević.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});