fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NePromašiva Jasnoća…

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba

MOSTAR - "Ostavite svaku nadu, Vi koji glasujete za Zokija“, glasali su se Puhovski&Raspudić, u oba svoja nastupa, za oba kruga glasovanja na RTL-u! Za neizbježnu posljedicu, njihova navijačkog drukanja, imali su odgovor izbornih rezultata, koji su samo, ustvrdili-da su teorije analninitičara potpuni promašaj! Izvrsna gđa/gđica Mojmira Pastorčić im je dodatno očitala lekciju, da nam više „ne prodaju muda pod bubrege“ rekavši im u lice: „obojica ste pogriješili“! Nije li im vrijeme da se okušaju, mimo teorejskih tlapnji, u praksi, na listama stranaka-interesnih skupina-neformalnih grupa, za koje drukaju... Između ostalog! Prosto nevjerojatno su zvučale njihove teorije, iako su RTL-ove ankete u oba kruga glasovanja, empirijski pogodile Zokija kao pobjednika! Razumijem Puhovskog, koji ima političke temelje u teoriji postavki marksizma, pa se tako odnosi spram „delegirane izborne demokracije“, ali da se podjednako tako ponaša moj vrli Mostarćanin? Ili je bilo ono neizbježno...

Predsjednik Republike Hrvatske gosp. Zoran Milanović u mandatu: 2020. do 2025.god.:

Komunizam, nije temelj na kojima je sazdan, politički, novi Predsjednik Republike Hrvatske! Usuditi ću se, staviti u perspektivu, i nepromašivom jasnoćom kazivati neke od djelatnosti kojima će se baviti Zoran Milanović kao Predsjednik Republike Hrvatske!

Nepogrešivo će pogađati tri cilja, kao prvi: Bruxelles – izgradnja i razvoj odnosa unutar država članica EU! Aktivno će sudjelovati u razvoju partnerskih odnosa i odluka unutar same organizacije, u kojoj, sada već Republika Hrvatska, pa onda i njen Predsjednik imaju važnu ulogu! Dakako da će svojim autoritetom i s pozicije na kojoj je, spremno uzeti učešće, oko rješavanja otvorenih pitanja-koja opterećuju odnose i imaju članice EU!

Drugi, nimalo ne zaostaje u važnosti targetiranja, jest partnerstvo u NATOu i razvoj odnosa s vodećom vojnom-političkom-diplomatskom silom SAD-om i suradnja na vojno-sigurnosnom planu a sve u svrhu kompatibilnosti na planu popunjavanja arsenala novih oružja, strategije borbe protiv terorizma i drugih ugroza!

Treći cilj: od kojeg EU i komisija joj, uz međunarodnu zajednicu u cijelini najviše očekuje, od novoizabranog Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića jeste uključivanje država: Srbije-BiH-Crne Gore-Kosova-Albanije-Sjeverne Makedonije u dobijanje statusa pridruženih članica EU i NATO saveza, kao jednog od najznačajnih geostrateških zadaća navedenih organizacija! Naglasak, diplomatskog djelovanja (po zapadnom ali isto tako i po istočnom Balkanu: Rumunjska-Bugarska) će mu biti na uklanjanju postojećih tenzija, rješavanju svih onih otvorenih pitanja, koja deharmoniziraju odnose tih država, koje imaju i duge granične linije između sebe.

„Dah po Dah. Korak po Korak. Događaj po Događaj. Mala Vitalna Nacija“, ta nastupajuća poruka, predstavljati će dinamiku predsjednikovanja, u poduzimanju koraka, spram smanjenja napetosti i diplomatskog puta k naprijed… Onog neizbježnog: Hrvatski narod koji je suveren i živi na području cijele države BiH… Pitanje svih pitanja…, za Zokija tu nema dileme. Djelujući s pozicije Predsjednika Republike Hrvatske, učiniti će sve, kako bi se postiglo, najprije: da se državi BiH – omogući, da kroz programe osiguranja pomoći na demokratizaciji i na reformama – kako ustavno-političkim,tako i društvenim,koje bi je onda, približile dobijanju statusa pridružene članice EU i NATOu! Nepogrešivo jasno mu je, kako će morati ustrajati kod sva tri naroda: Hrvata-Bošnjaka-Srba da oni sami ustraju u ostvarivanju načela demokracije i vrijednosti-slobode i jednakopravnosti, uz punu ustavnu ravnopravnost koju trenutno opterećuje Dayton i odredbe unutar istog!

Snažno, odjekuje „Jedinstveni u Različitosti“ još jedna od nastupajućih poruka, koja se odražava u ambiciji novoizabranog Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića da ima namjeru – na prvo mjesto postaviti snažnu i suverenu Republiku Hrvatsku, sagrađenu na sveopće prihvaćenim vrijednostima demokratskog i suvremenog društva, koje spajaju sve njene građane! Nepromašivom jasnoćom, već u prvom javnom nastupu, kao neizbježnu posljedicu političkog pluralizma, naglasio je da visoko poštuje-dopušteno nezadovoljstvo, onih koji nisu glasovali za njega! Što, nužno, kako se mandat bude odvijao, ne znači da im je opravdano!

Neka djela imaju previsoku cijenu. Ima li ih Zoki želju i namjeru platiti: nacionalna sigurnost-obavještajna zajednica-razvalina unutar Hrvatskog naroda-društva…

“Dah po Dah. Korak po Korak. Događaj po Događaj“ …

Napomena:

Ono što brine Hercegovinu: jeli stari provjereni UDBAš Miro Musić u ikakvom rodu sa gđom.Sanjom Musić Milanović ? Ako odgovor zahtjeva LEX tajnovitost… Ja ne inzistiram na odgovoru… Ali? Hercegovina iskače iza svakog kamena!!!

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});