fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Obezglavljena Općina Čitluk

Autor: Dnevno.ba

ČITLUK - Lokalni izbori su iza nas. Središnje izborno povjerenstvo za nekoliko dana trebalo bi objaviti službene rezultate općinskih izbora u BiH. Stari načelnici predat će dužnost novoizabranima u svim općinama osim u Čitluku.

Naime, Ivo Ino Jerkić, načelnik Općine Čitluk u protekla tri mandata odnosno od 2004. godine dao je ostavku na mjesto načelnika 30. rujna 2016.godine samo dva dana prije lokalnih izbora i samo mjesec dana prije primopredaje dužnosti. Zanimljivo da su to vijećnici doznali u utorak, 25.listopada kada ih se telefonski sazvalo na hitnu izvanrednu sjednicu Općinskoga vijeća Čitluk koja je i održana dan kasnije, u srijedu, 26.listopada.

Vijećnici u starom sazivu pod predsjedanjem Marina Radišića, predsjednika Općinskoga vijeća u prošlom mandatu, odnosno novoizabrani načelnik Općine Čitluk na lokalnim izborima na sjednici su izabrali vršitelja dužnosti načelnika Općine Čitluk koji će voditi općinu do primopredaje dužnosti novom načelniku. Za v.d. načelnika imenovan je Pavo Zovko, pomoćnik bivšega načelnika za financije.

Općina Čitluk koja je obezglavljena već 27 dana dobila je vršitelja dužnosti načelnika koji će se na tom mjestu zadržati par dana do objave službenih izbornih rezultata Središnjega izbornoga povjerenstva za lokalne izbore u BiH 2016.godine.

Vijećnicima je obrazloženo da je vršitelj dužnosti načelnika izabran kako bi Općina mogla nesmetano funkcionirati u ovom prijelaznom razdoblju i obrazloženo da je načelnik Ivo Ino Jerkić dao ostavku na mjesto načelnika Općine Čitluk zbog odlaska na novu dužnost u Sarajevo. Ostaje nejasno kako čovjek koji je dužnost načelnika općine obnašao proteklih dvanaest godina nije mogao sačekati još tridesetak dana i dostojno napustiti svoju funkciju predajući općinu u ruke novoizabranom načelniku koji je istodobno i njegov dugogodišnji najbliži suradnik, dvanaest godina rame uz rame predsjednik njegove stranke i Općinskoga vijeća.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});