fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OSMICA JE UHIĆEN Plaćeni policijski novinar Avdo Avdić zabrinut za egzistenciju!

Autor: Josip Šimić Đinđić

Dana 14. 07. 2021. godine, postupajući po Naredbi Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode Osmana Mehmedagića zv. Osmica, direktora OSA-e BiH, zbog osnova sumnje, da je počinio krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, krivotvorenja isprave i pranja novca.

Po ispitivanju istoga u MUP-u KS, isti je prebačen u Jedinicu za zadržavanje MUP-a KS, u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode, gdje je 15. 07. 2021. godine, predat u daljnju nadležnost Tužiteljstvu BiH.

Od dolaska Gordane Tadić na poziciju glavne državne tužiteljice BiH, vidna je znamenita i odlučna borba protiv organiziranog kriminala i korupcije, u svim sferama političkog, policijskog i pravosudnog establišmenta.

Najveće koruptivne i kriminalne afere trenutno su u prioritetu rada Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, na čelu sa glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić od predmeta „Respiratori“ u kojemu su već optuženi federalni premijer Fadil Novalić i dr., zatim predmeta „Dženan Memić“, i naposljetku direktor OSA-e BiH Osman Mehmedagić, koji već od ranije pod obradom Tužiteljstva BiH zbog korupcije.

Ova borba Tužiteljstva BiH mnogima ne odgovora, osobito ne botovima SDA stranke, kao ni plaćenom policijskom novinaru Avdi Avdiću, koji se od hapšenja Osmana Mehmedagića stavio u funkciju zaštite istoga nastojeći u svojim člancima hapšenje Mehmedagića zamaskirati pričom o osveti Dodika i Čovića prema Mehmedagiću, prikrivajući tako onaj stvarni razlog zbog čega je isti uhapšen, a to je zbog kriminala i korupcije.

Novinar iz Puračića i konačno je prokazan kao igrač SDA i Osmana Mehmedagića -Osmice, direktora OSA-e sa diplomom završene srednje škole, inače osumnjičenika za koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, krivotvorenje službenih isprava i pranja novca, koji ne tako rijetko izdaje zahtjeve Avdi Avdić, da se diskreditiraju u njegovim člancima svi oni, koji nisu po ukusu SDA stranke i funkcionera te stranke. Tako se naravno prva na udaru našla glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić, čiji je jedini grijeh što je Hrvatica.

Na udaru Avdićevih tekstova su obično, ali baš uvijek, srpski i hrvatski politički i pravosudni kadrovi u političkom i pravosudnom establišmentu, no ne i funkcioneri SDA stranke.

Nakon što je Avdo Avdić najuren iz Žurnal magazina, zbog bliskih odnosa sa skoro svim bitnim faktorima unutar SDA i funkcionerima te stranke, osobito Asimom Sarajlićem, optuženikom za kriminal i korupciju, s kojim Avdić često sjedi, Avdo Avdić je u medijima potpuno relativizirao afere „Mehmedagić“, “Asim” i “Respiratori”, tvrdeći da je riječ o političkoj optužnici u režiji HDZ-a BiH i SNSD-a.

Da njegova priča ne stoji pokazuje i činjenica, da je pored federalnog premijera Fadila Novalića, Fikreta Hodžića i Fahrudina Solaka, optužena i federalna ministrica financija Jelka Miličević (HDZ BiH), dok istodobno Avdo Avdić u medijski prostor pokušava ubaciti različite teorije zavjera o proruskim utjecajima u BiH, istodobno napadajući na svome portalu Istraga.ba, kojeg financira Osman Mehmedagić – Osmica, najbliži od svih SDA stranci, dakle, napadajući sve hrvatske i srpske kadrove u BiH pravosuđu, nastojeći kroz svoje tendenciozne tekstove, prikazati ih kao glavne „krivce“ u BiH pravosuđu.

Avdo Avdić već radi na novom medijskom projektu i portalu pod nazivom istraga.ba, na kojem ćemo u vrijeme koje slijedi, a već čitamo, sigurno moći čitati o najavama kojekakvih državnih udara, ruskih utjecaja, montiranih optužnica, misijama rušenja sigurnosnog sistema u režiji Tužilaštva BiH (već piše, jer su na udaru njegovi prijatelji i informanti), i što već ne!

Trenutni kriminal i korupciju svojih optuženih i osumnjičenih prijatelja Dragana Mektića, Osmana Mehmedagića – Osmice i Vahidina Šahinpašića, Avdić pokušava „zamaskirati“ pričom o tzv. Čovićevom i Dodikovom završnom udarcu na OSA-u i SIPA-u, potom onda, da su oni optuženi po instrukcijama HDZ-a BiH i SNSD-a, da se glavna tužiteljica Gordana Tadić navodno obračunava sa svim bošnjačkim kadrovima u policiji i sigurnosnom sektoru, i načitat ćemo se ovih tema na Avdinom portalu Istraga.ba, još dugo, dok se druge strane Avdo Avdić pojma nema kakvi dokazi protiv istih stoje.

Avdićevo “nezavisno” i „profesionalno“ novinarstvo, ako je ikada takvo i bilo, ovih dana je potpuno gurnuto u OUT. AV – AV je odnedavno novinar sa adresom u ulici Mehmeda Spahe (SDA), gdje i sjedište OSA-e BiH, odnosno optuženog Osmana Mehmedagića  – Osmice.

Autor: Josip Šimić Đinđić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});