fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Plenkovićev pobjednički govor, ironično poručio: ‘Čestitam strankama koje su poražene od HDZ-a’

Autor: Dnevno.ba

HDZ je uvjerljivi pobjednik izbora s osvojenih 60 mandata, slijedi ga SDP s 42 mandata, dok Domovinski pokret odnosi 14, Most 11, a Možemo 10 mandata.

Pobjednički govor održao je predsjednik stranke Andrej Plenković.

“Zahvaljujem svim biračima i sugrađanima koji su zahvaljujući Milanoviću održani u ovaj bizaran dan. Ono što je bitno je da je HDZ treći put zaredom pobijedio na parlamentarnim izborima. Još važnije da od sutra ujutro krećemo u formiranje nove parlamentarne većine kako bismo formirali našu treću Vladu.

Želim čestitati svim drugim političkim strankama, koje su poražene od HDZ-a, na povjerenju i mandatima koji su im povjerili hrvatski građani, a mi ćemo nastaviti našu politiku koja je proteklih osam godina zaštitila građene od kriza, očuvala gospodarstvo, imajući na umu da su izbori održani u zahtjevnim okolnostima, drugo što smo kampanju vodili u kontekstu kršenja Ustava, zabrinjava da i večeras nakon što smo ih treći put porazili, oni i dalje govore o nekoj vladi kvazi nacionalnog spasa”, kazao je.

Predlažem da se sada malo i zabavimo, vrijeme je pobjede i slavlja. I da već od sutra krenemo u nove zadaće u nacionalnom interesu Hrvatske i njenog naroda”, zaključio je govor Plenković

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Malenica: Rezultati su dobri

Rezultate je ranije prokomentirao Ivan Malenica. “Rezultati su dobri, riječ je o trećoj uzastopnoj pobjedi HDZ-a na čijem je čelu Andrej Plenković. Brojna su postignuća i kroz kampanju smo imali afirmativnu retoriku s pojašnjavanjem brojnih postignuća koje smo napravili i to su građani prepoznali. Moram istaknuti da je u zadnje četiri godine od ukupno 500 zakona njih 111 bilo predloženo od Ministarstva pravosuđa i uprave, to je velika normativna aktivnost. Zakon o plaćama koja je obuhvatila 250 tisuća službenika i namještenika s povećanjem plaća. Zadovoljan sam kako je mandat odrađen”, rekao je. “Ne očekujem nekih problema sa sastavljanejm parlamentarne većine”, kazao je te dodao kako dalje imaju potporu hrvatskih birača.

SDP-ovac bijesan: ‘Građani su odlučili podržati lopove, nek’ im je Bog na pomoći’

Trenutno je vrlo neizvjesno s kime će dogovoriti suradnju Domovinski pokret, Most i Možemo. Sve tri stranke mogle bi biti jezičac na vagi, a kome će se prikloniti vidjet ćemo u narednim danima kada će stranke s najviše mandata, SDP i HDZ dogovarati postizbornu suradnju.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});