fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

POLITIČKI TRANSFERI: General Karavelić iz SBB-a prešao u SDB!

Autor: K. Lovrić / Dnevno.ba

SARAJEVO - U tijeku obrambeno-oslobodilačkog rata od 1992. do 1995. godine general Vahid Karavelić obavljao je značajne funkcije u Teritorijalnoj obrani i Armiji Republike Bosne i Hercegovine. Između ostalog vršio je dužnosti zapovjednika Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine i zapovjednika Kombinirane komande Zapadna Bosna.

Zadnjih godina žestoko je podržavao Fahrudina Radončića, čije se carstvo, polako ali sigurno, urušava poput kule od karata, baš onako kako je frizerkin dragi i zaslužio, pa osjetivši to Karavelić je u maniri pravoga “ratnika” uputio pismo podrške Denisu Bećiroviću, valjda vjerujući kako bi ovaj mogao doći na vlast, no bojimo se generale da ćete opet biti razočarani, jer između Fahre i Bećirovića i nema baš neke velike razlike, a narod Bosne i Hercegovine to itekako dobro i zna i osjeća.

Pismo podrške generala Karavelića prenosimo u cijelosti.

U vrijeme presudne borbe za opstojnost, integritet i suverenitet države Bosne i Hercegovine u ratnom vremenu 1992 – 1995. godine izvršavao sam više zadataka u Armiji Republike Bosne i Hercegovine.

Cijeli period rata zalagao sam se za mobilizaciju patriotskih snaga u obrani cjelovitosti i multietničnosti naše države Bosne i Hercegovine, kao i zaštiti njenog međunarodno pravnog subjektiviteta. Moj rad i djelovanje bilo je utemeljeno i na Platformi za rad Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine u ratnim uslovima.

Pratio sam višegodišnji rad i djelovanje Denisa Bećirovića u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Kao iskusni parlamentarac, svojim inicijativama, prijedlozima mnogih zakonskih prijedloga i drugim parlamentarnim aktivnostima, ostavio je na mene utisak iskusnog parlamentarca, nekorumpiranog i beskompromisnog borca za demokratsku i proeuropsku državu Bosnu i Hercegovinu.

Njegova kandidatura za člana Predsjedništva BiH me obradovala i dajem mu punu podršku sa željom da mu i građani Bosne i Hercegovine na listopadskim izborima daju punu podršku i povjerenje.

Denisa Bećirovića podržavam zato što je posvećen izgradnji europske, socijalne i pravedne države Bosne i Hercegovine. Smatram da našu državu možemo očuvati i razvijati samo ako između ostalog shvatimo da država Bosna i Hercegovina mora biti prva u redoslijedu krugova vrijednosti, da moramo biti politički proaktivni, a ne stalno pasivni, uspavani i u stanju iščekivanja na tuđe antibosanske inicijative, da moramo jačati snage koje razumiju pojam državnosti, ali i poštuju nacionalne, vjerske i druge vrijednosti našeg društva.

Moramo ojačati državnu samosvijest kod svih građana i naroda naše zemlje, jer je to jedan od preduslova za očuvanje naše države.

Siguran sam da će Denis Bećirović, kao izabrani član Predsjedništva BiH, svojim idejama, prepoznatom upornošću i realizacijom svog Izbornog programa učiniti sve da naša država Bosna i Hercegovina ubrza integracije u Europsku uniju i NATO savez, da će postati pravno uređenija i ekonomski prosperitetnija država. Posebno sam siguran da će uraditi sve da naša država ima suvremenije, modernije i operativnije Oružane snage – navodi se u pismu generala Karavelića koji je na taj način još jednom promijenio partijski dres.

Autor: K. Lovrić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});