fbpx

Predstavljeno jubilarno izdanje časopisa ‘Vitko’ i dodijeljena Matičina nagrada

Autor: dnevno.ba

U širokobriješkom kinu Borak u utorak navečer predstavljeno je 20. jubilarno izdanje časopisa ‘Vitko’ te dodijeljena Matičina nagrada za 2021. godinu.

Jedna od osnivačica i nekadašnja predsjednica Ogranka Matice hrvatske Široki Brijeg Blanka Kraljević kazala je kako svaki posao ima svoj razvojni put pa tako i ‘Vitko’.

–  Kao što svako dijete u 20 godina odrastanja ima svoj put i izraste u odrasla čovjeka, tako i ovaj naš ‘Vitko’ ima svoj. Danas kad slavimo ovaj jubilej možemo reći da je izrastao u jedan pristojan kulturni časopis na koji Širokobriježani mogu biti iznimno ponosni – ustvrdila je Kraljević.

Ocijenila je kako časopis ima sve ono što je značajno o Širokom Brijegu.

–  Ovaj časopis skoro u svim dijelovima obrađuje širokobriješke teme. Teme iz bogate povijesti Grada, sadašnjost i budućnost koja će biti onakva kakvu Širokobriježani žele – istaknula Kraljević.

Vitko na 183 stranice donosi zanimljive teme iz povijesti, baštine, kulture, umjetnosti, kao i osvrte svih dosadašnjih urednika.

Pored radova poznatih književnih imena, časopis objavljuje i najbolje radove s ovogodišnje Matičine nagrade.

Matičine nagrade dodijeljene su učenicima osnovnih i srednjih škola za poeziju i prozu koje je stručno povjerenstvo, od pristiglih više od 70 radova, proglasilo najboljim.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI