fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

RASPUDIĆ: Žalosno je da se nakon godinu dana vučenja Hrvata u BiH za nos fingiranim pregovorima nije postiglo ništa

Autor: dnevno.ba

Zastupnici Mosta ustrajali su u petak da se Hrvatski sabor treba raspustiti i da treba raspisati prijevremene izbori, kritiziravši rad Vlade, posebno obnovu od potresa, za koju tvrde da nije napravljeno ništa.

Obnova je kao orkestar koji se stalno uštimava, a nikako da prosvira, ustvrdio je Nino Raspudić u objedinjenoj saborskoj raspravi o oporbenim inicijativama da se Sabor raspusti i raspišu izbori.

Zastupnik kaže da je obnovljena samo Vlada, pa smo umjesto ministra Horvata, koji je završio u Remetincu, dobili Paladinu koji je u nerješivom sukobu interesa i koji još uvijek nema plan ubrzanja obnove, zbog kojeg je navodno doveden.

Podsjeća da su iz Vlade otišli Josip Aladrović, nakon pokretanja istrage, Tomislav Ćorić, kojeg tereti prvi suradnik i koji se jadan umorio te Boris Milošević. Zašto Vlada u njegovu slučaju nije poštovala presumpciju nevinosti, upitao se.

Raspudić: Servilnost i izdaja u vanjskoj politici

Ustvrdio je i da se prekjučer dogodio debakl hrvatske vanjske politike, da se Vlada, kao ni one prijašnje, kad je riječ o BiH nije ponašala kao suverena država, punopravna članica EU-a i NATO-a i nije iskoristila nijedan mehanizam da kao takva posreduje kod saveznika kako bi se riješio problem neravnopravnosti Hrvata u BiH.

Žalosno je da se nakon godinu dana vučenja Hrvata za nos fingiranim pregovorima nije postiglo ništa, da su se izbori u BiH u srijedu raspisali po starom, protuustavnom zakonu, izjavio je.

Kriminal, nepotizam, nesposobnost, nerad, neobnavljanje unutar zemlje, a kukavičluk, servilnost, izdaja u vanjskoj politici, kaže Raspudić i poziva da se Sabor raspusti i raspišu izbori te vidi ljubav i povjerenje građana prema HDZ-u.

I Marija Selak Raspudić pobrojala je zašto su izbori nužni.

Sabor u ovoj formaciji više ne odgovara funkciji najvišeg predstavničkog tijela, upitno je koga još predstavlja, ima li, s obzirom na uvjete u kojima je izabran i kako je sastavljena većina, ikakvog smisla ili je došlo da se mandat vrati u ruke građanima, zapitala se?

Čega se bojite, ovo sadašnje ne vodi ničemu, poručila je HDZ-u.

Vladajuće je prozvala za neustavne izborene jedinice, korištenje pandemije za manipulaciju tajmingom izbora, perfidno odbijanje dopisnog i e-glasovanja kako bi što manje građana izašlo na izbore, jer se zna da njihova klijentela izlazi na njih.

Bačić: Obiteljsko parlamentarno gospodarstvo

HDZ-ovi zastupnici odbacuju njihove tvrdnje, Magdalena Komes (HDZ) kaže da nije točno da je obnova od potresa na Banovini na nuli, Stipan Šašlin predbacuje Selak Raspudić da uvijek i sve vidi lošim.

Poslije Uskrsa naši su ljudi nosili ulje u Njemačku, gdje je nestašica, a kad je kod nas nešto nedostajalo, upitao ju je?

Sandra Benčić (ZLB) ima svoje viđenje zašto kod nas nema nestašica. U Hrvatskoj si malo koje domaćinstvo može priuštiti kupnju zaliha ulja za godinu dana, objasnila je.

Branko Bačić (HDZ) prenosi dojam da je došlo do modifikacije na političkoj sceni Mosta u OPG, odnosno obiteljsko-parlamentarno gospodarstvo Raspudić- Salak Raspudić. Neki zločesti glasovi kažu i da OPG znači odlaze Petrovi Grmoja, dodao je.

Garantiram da ću i za 10, 20, 30 godina biti prijatelj sa njima, a kako ste se vi odnosili prema bivšim predsjednicima, kako ćete sutra prema Plenkoviću, uzvratio mu je Raspudić.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});