fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ŠAROVIĆ Sastanak s Erdoganom je i dogovoren da bi se iznijela ova Dodikova inicijativa

Autor: Klix

Zbog sastanka sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom koji su imali članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine i izjava Milorada Dodika nakon sastanka, opozicija u Republici Srpskoj je organizirala sastanak na kojem je zaključeno da bi svako raspakivanje Daytona izazvalo novu krizu.

Nakon sastanka sa Erdoganom, Dodik je predložio novi dogovor političkih stranaka u BiH uz prisustvo međunarodnih aktera, a što je sa sobom povuklo temu Daytonskog sporazuma.

Iz opozicije ovog entiteta naglašavaju da nikakva vrsta raspakiranja Daytona za njih nije prihvatljiva, a predsjednik SDS-a Mirko Šarović kaže da je novi Dodikov prijedlog jedan od najopasnijih do sada za put i budućnost RS-a.

“Ovo je jedna od najopasnijih izjava prethodnih godina. Odlučno ćemo se suprotstaviti takvim inicijativama jer u tome ne želimo da sudjelujemo. Dejton je dovoljan okvir za RS. Možda nekom drugom treba raspakiranje Daytona, nama ne treba”, rekao je on, prenosi Klix.

Zatim je dodao sumnju da je sastanak s Erdoganom dogovoren “samo da bi se iznijela ova nova inicijativa koja prijeti da dalje komplicira situaciju u BiH”.

“Ovo je prilika da kažem da SDS ostaje privržena zaključcima NSRS. Ponašali smo se odgovorno ovih mjeses-mjesec i po, ali je činjenica da se nije maklo u traženju rješenja, a u tome je vlast najodgovornija jer ima resurse. Stiče se utisak da im kriza odgovara”, rekao je Šarović.

Šarović zaključuje da Milorad Dodik umjesto da rješava probleme, samo gomila krize, te pretpostavlja da će s krizama i nastaviti do izbora.

Autor: Klix
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});